Egyéb kategória

Ezekre a problémákra figyeljetek, ha vegán vagy vegetáriánus étrendet folytattok

A vegetáriánus és a vegán életmód egy remek módja annak, hogy több növényi alapanyagot fogyasszatok, több növényi élelmiszert adjatok hozzá az étrendetekhez, és könnyítsétek meg a bolygó leterheltségét. Arra azonban ügyeljetek, hogy a megfelelő étrendet válasszátok, nehogy tápanyaghiány, vagy gyulladás legyen a szervezetetekben.

vous - 2018.12.07.
Ezekre a problémákra figyeljetek, ha vegán vagy vegetáriánus étrendet folytattok

A Mind Bodygreen táplálkozási szakértője az alábbi problémákra, hibalehetőségekre hívja fel a figyelmet a vegán és a vegetáriánus étrend kapcsán.

  • Ezek a diéták túlságosan támaszkodhatnak a szénhidrátokra: ha túlságosan nagy mennyiségű gabonát fogyasztotok, gyorsan megkezdődik a vércukorszint emelkedése. Ezek a gabona-cukrok túlterhelik a szervezeteteket.
  • A vegán diéta befolyásolhatja a gluténérzékenységet.
  • A vegán diéta bizonyos proteinekben gazdag, mint például a lektinek.
  • A helytelen diéta tápanyaghiányhoz vezethet: ha több gabonafélével töltitek meg a tányérotokat, mint zöldséggel, valószínűleg előbb vagy utóbb néhány egészségügyi problémával találkozhattok. Számos tanulmány kapcsolja össze a vegetáriánus és a vegán étrendet a legfontosabb tápanyagok hiányával, melyeket pótolnotok kell az egészségetek érdekében.
Csicseriborsó fűszeres szószban vegán mindenmentes

Csicseriborsó fűszeres szószban vegán mindenmentes
Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.