Egyéb kategória

Ezekre a problémákra figyeljetek, ha vegán vagy vegetáriánus étrendet folytattok

A vegetáriánus és a vegán életmód egy remek módja annak, hogy több növényi alapanyagot fogyasszatok, több növényi élelmiszert adjatok hozzá az étrendetekhez, és könnyítsétek meg a bolygó leterheltségét. Arra azonban ügyeljetek, hogy a megfelelő étrendet válasszátok, nehogy tápanyaghiány, vagy gyulladás legyen a szervezetetekben.

vous - 2018.12.07.
Ezekre a problémákra figyeljetek, ha vegán vagy vegetáriánus étrendet folytattok

A Mind Bodygreen táplálkozási szakértője az alábbi problémákra, hibalehetőségekre hívja fel a figyelmet a vegán és a vegetáriánus étrend kapcsán.

  • Ezek a diéták túlságosan támaszkodhatnak a szénhidrátokra: ha túlságosan nagy mennyiségű gabonát fogyasztotok, gyorsan megkezdődik a vércukorszint emelkedése. Ezek a gabona-cukrok túlterhelik a szervezeteteket.
  • A vegán diéta befolyásolhatja a gluténérzékenységet.
  • A vegán diéta bizonyos proteinekben gazdag, mint például a lektinek.
  • A helytelen diéta tápanyaghiányhoz vezethet: ha több gabonafélével töltitek meg a tányérotokat, mint zöldséggel, valószínűleg előbb vagy utóbb néhány egészségügyi problémával találkozhattok. Számos tanulmány kapcsolja össze a vegetáriánus és a vegán étrendet a legfontosabb tápanyagok hiányával, melyeket pótolnotok kell az egészségetek érdekében.
Csicseriborsó fűszeres szószban vegán mindenmentes

Csicseriborsó fűszeres szószban vegán mindenmentes
Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.