Egyéb kategória

Forradalmian új: vegán almás pite gyúrás nélküli tésztával

Az almás pite az egyik legnagyobb klasszikus, valóságos iskolái vannak: rácsos, fedett, fedetlen, kevert vagy omlós tésztával, reszelt vagy darabolt almával, zsírral vagy vajjal, párolt vagy nyers töltelékkel – se szeri, se száma a változatoknak. Új kedvencünk viszont a leggyorsabb és legegyszerűbb, vegán, tejtermék és tojás nélküli, és olyan finom, mint az álom.

vous - 2022.01.21.
Forradalmian új: vegán almás pite gyúrás nélküli tésztával

Szaftos töltelék és omlós tészta, 10 perc alatt összeállítható, sem gyúrni, sem nyújtani nem kell, elég hozzá két keverőtál, egy kanál és egy reszelő. Ez az isteni almás süti a bizonyíték arra, hogy gyorsan és egyszerűen is lehet – és érdemes is – főzni-sütni.

A tésztába a liszt mellett narancslé, olaj és cukor kerül, ami egy kanállal egyszerűen összekeverhető, a tepsibe könnyedén belenyomkodható, illetve a töltelékre morzsálható, és meglepő módon a sütés végére tökéletesen összeáll, jól szeletelhető, a narancstól pedig elképesztően finom, aromás.

almaspite01

Lépésről lépésre: az elronthatatlan almás pite titka

Az almás pite az a sütemény, amire szinte minden nemzetnek megvan a maga válasza és variációja, és lehetetlen olyat találni, ami ne lenne finom. Mi most a békebeli, nagymamafélét készítjük, de mutatunk néhány változatot is.

A cikk ITT folytatódik.

Az almás töltelékbe a klasszikus fahéjon kívül érdemes egy kis gyömbért és vaníliát is tenni, egészen elvarázsolja, arról nem is beszélve, milyen illatok töltik be a lakást, míg sül a sütemény…

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.