Egyéb kategória

Forradalmian új: vegán almás pite gyúrás nélküli tésztával

Az almás pite az egyik legnagyobb klasszikus, valóságos iskolái vannak: rácsos, fedett, fedetlen, kevert vagy omlós tésztával, reszelt vagy darabolt almával, zsírral vagy vajjal, párolt vagy nyers töltelékkel – se szeri, se száma a változatoknak. Új kedvencünk viszont a leggyorsabb és legegyszerűbb, vegán, tejtermék és tojás nélküli, és olyan finom, mint az álom.

vous - 2022.01.21.
Forradalmian új: vegán almás pite gyúrás nélküli tésztával

Szaftos töltelék és omlós tészta, 10 perc alatt összeállítható, sem gyúrni, sem nyújtani nem kell, elég hozzá két keverőtál, egy kanál és egy reszelő. Ez az isteni almás süti a bizonyíték arra, hogy gyorsan és egyszerűen is lehet – és érdemes is – főzni-sütni.

A tésztába a liszt mellett narancslé, olaj és cukor kerül, ami egy kanállal egyszerűen összekeverhető, a tepsibe könnyedén belenyomkodható, illetve a töltelékre morzsálható, és meglepő módon a sütés végére tökéletesen összeáll, jól szeletelhető, a narancstól pedig elképesztően finom, aromás.

almaspite01

Lépésről lépésre: az elronthatatlan almás pite titka

Az almás pite az a sütemény, amire szinte minden nemzetnek megvan a maga válasza és variációja, és lehetetlen olyat találni, ami ne lenne finom. Mi most a békebeli, nagymamafélét készítjük, de mutatunk néhány változatot is.

A cikk ITT folytatódik.

Az almás töltelékbe a klasszikus fahéjon kívül érdemes egy kis gyömbért és vaníliát is tenni, egészen elvarázsolja, arról nem is beszélve, milyen illatok töltik be a lakást, míg sül a sütemény…

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek