Egyéb kategória

Pirított rizs fűszeresen – garnélával és tükörtojással

A pirított rizs ezerarcú étel, eredetileg a maradék rizs felhasználásának praktikus módja volt, és köretnek készült, de mivel pár egyszerű alapanyaggal kiegészítve gyors és kiadós, laktató fogás, mára már főételként, önmagában is megállja a helyét. Ázsia minden vidékén népszerű, mindenhol egy kissé más ízesítéssel készül - most egy egyszerű thai változatot mutatunk, ami otthon is könnyedén elkészíthető.

vous - 2018.12.05.
Pirított rizs fűszeresen – garnélával és tükörtojással

Szuperegyszerű, gyors, változatosan variálható étel a pirított rizs, ráadásul remekül megmenthető benne a maradék, önmagában már nem túl csábító rizs. Csak egy wok vagy nagyobb serpenyő kell hozzá, némi zöldség és egy kis fehérje, amivel teljes értékű fogássá emelhetjük a szimpla rizst.

Ebben a fogásban az is jó, hogy teljes a szabadság, gyakorlatilag bármit belepakolhatunk

Zöldségként sárgarépa, újhagyma a legkézenfekvőbb, de borsó, brokkoli, káposzta vagy akár kész fagyasztott zöldségkeverék is jó hozzá. Ami pedig a fehérjét illeti, használhatunk csíkokra vágott csirkemellet, pulykát, sertést vagy akár marhahúst is, garnélát vagy húsmentes változatban tofut is, és persze tojást, ami szinte kötelező eleme a pirított rizsnek.

Ebben a thai változatban gyömbér, fokhagyma, csili és őrölt koriander adja a jellegzetes ízeket, aki szereti az erőset, a csiliből és a gyömbérből bátran használjon bőven, emellett kis répa és újhagyma, illetve garnéla és tojás került bele. Nagyon finom fűszeres, extra tükörtojással tálalva laktató és egészséges fogás, amit szűk negyedóra alatt összedobhatunk.

Thai pirított rizs recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek