Egyéb kategória

Hibák, amiket alvás közben vétünk a bőrünk ellen

Amikor a bőrünk egészségéről és szépségéről van szó, legtöbbször a tisztálkodásra gondolunk. Ha csak ennyi lenne, akkor reggelente mindannyian tökéletes arcbőrrel ébrednénk (amennyiben gyönyörű tiszta arccal feküdtünk le aludni). Csakhogy nem csak a tisztálkodástól függ az arcbőr szépsége.

vous - 2018.12.05.
Hibák, amiket alvás közben vétünk a bőrünk ellen

Már maga az alvás sokat jelent az arcbőrünk szépségét illetően, de persze itt is rengeteg hibát lehet elkövetni, amikre ha nem ügyelünk, könnyen úgy járhatunk, hogy nem értjük, mi lehetett a baj, hiszen megtisztított arcbőrrel nyolc órát aludtunk szépen, nyugodtan. Nos, íme néhány ok, amiért mégsem üde arcbőrrel ébredünk!

Az egyik, hogy például már régen mostunk ágyneműt. Nem kell minden héten, persze, de annál gyakrabban, mint ahogy azt gondolnánk, mert az ágynemű is koszolódik, a párna pedig közvetlenül érintkezik az arcbőrünkkel. A másik hiba a szobában lévő hőmérséklet lehet. Sem a túl meleg, sem a túl hideg nem tesz jót, próbáljunk estére körülbelül 18-20 fokot biztosítani az alvásunkhoz.

Olvassátok el a cikk befejezését is ITT!

Forrás:
Unsplash
600

Alvás témában nézzétek meg ezt a cikkünket is:

Na ne! Ez az 5 legnagyobb tévhit az alvásról

Aludni mindenki szeret, éppen ezért elég megdöbbentő, hogy nem váltunk még benne igazán profivá (tisztelet a kivételnek!). Még mindig ott tartunk, hogy rengeteg tévhit kering a pihentető, jótékony alvásról, és a ma helyesnek hitt hipotéziseket is sorra döntik meg a kutatók. Ezek a legnagyobb tévhitek jelenleg a szundiról!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.