Egyéb kategória

Így éld túl a napot, ha nem aludtál eleget éjszaka

Ismerjük azt az érzést, amikor nem tudunk eleget aludni éjszaka, és másnap kialvatlanul ébredünk. Mit lehet ilyenkor tenni? Adok néhány tippet!
vous - 2015.10.15.
Így éld túl a napot, ha nem aludtál eleget éjszaka

Már mindenkivel megesett, hogy egy éjszakai bulizás, az éppen elhúzódó munka vagy csak a sok gondolat miatt keveset tudott aludni az éjszaka. Ez történt velem is a múlt éjjel, sehogy nem tudtam kikapcsolni a gondolataimat, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy már órák óta gondolkozom és a plafont bámulom alvás helyett. Még akkor van nagy szerencsétek, ha másnap nem kell korán kelnetek. Ha mégis, általában pokolként élitek meg az egész napot, és alig tudtok ébren maradni. Hoztam is nektek néhány tippet, ami segíteni fog átvészelni ezeket a kritikus órákat.

Kerüljétek el a nagy döntéseket!

Ha tudjátok, hogy nem aludtatok eleget az éjjel, akkor ennek megfelelően is járjatok el. Minél több dolgot akartok megcsinálni, annál rosszabbul fog elsülni, és semennyire sem lesztek hatékonyak. Ha tehetitek, inkább halogassátok el a fontos döntéseket, és gondoljátok át újra később. Tartsatok szüneteket!

Egyetek rendesen!

Az alváshiány miatt jobban fogjátok kívánni a szénhidrátot és a cukrot, na meg ezzel együtt a kalóriát is. De jobban jártok, ha legyőzitek a belső ösztönt, ami erre sarkallna titeket. Kerüljétek a zsíros, nehéz ételeket és az energiaitalokat, fogyasszatok helyettük inkább alma- vagy narancslevet, ha szomjasak lesztek, és egyetek gyümölcsöket.

Forrás:
giphy.com

Csak módjával a kávét!

A szakértők csak akkor ajánlják a reggeli kávét, ha tényleg felébreszt minket. Ellenkező esetben a túl sok koffeintől idegesek lehetünk. Jobb, ha nem fogyasztotok belőle sokat, főleg akkor, ha szeretnétek még aludni délután, mikor hazaértek.

Minél több természetes fény, annál jobb

A cirkadián ritmusnak – ami meghatározza, mikor vagytok ébren, mikor vagytok álmosak vagy fáradtak – szüksége van természetes fényre, hogy tudassa a szervezettel, ideje felkelni. Ha irodában dolgoztok, és nincs mellettetek ablak, akkor álljatok fel pár percre, és menjetek ki a friss levegőre, minél több fény ér benneteket, annál jobb.

Mozogjatok!

Iktassatok be egy korai edzést, legyen az jóga, kocogás vagy bármi. Ha nem tudtok reggel elmenni mozogni, akkor nézzétek meg, hogy mikor lesz rá időtök a nap folyamán, és legalább sétáljatok egyet. A mozgás még mindig a legjobb módja annak, hogy energiával töltsétek meg a testeteket, jobb hangulatotok legyen, és felébredjetek.

Ajánlott cikkek