Egyéb kategória

Készítsetek természetes alapanyagokból karácsonyi dekorációt!

Közeleg az advent és lassan itt az ideje, hogy ünnepi díszbe öltöztessétek otthonotokat. Ha szeretitek a kreatív, DIY megoldásokat, készítsétek el saját karácsonyi dekorációtokat. Tartsátok szem előtt most is a műanyagmentes, természetes alapanyagokat.

vous - 2018.11.26.
Készítsetek természetes alapanyagokból karácsonyi dekorációt!

Az adventi időszak a karácsonyi ajándékok beszerzése, és az ünnepi menü összeállítása mellett a dekorálásról is szól. Remek program lehet egy kis ünnepi kézműveskedés, hívjátok át a barátaitokat, családtagjaitokat, és készítsétek el a legszebb karácsonyi díszeket. Az Eco-Age dekorációs ötleteinél elsőrendű szempont volt a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a műanyagmentesség.

Próbáljátok meg elkészíteni valamelyik természetes dekorációs ötletet:

Illatos dekoráció szárított gyümölcsökből

Amire szükségetek lesz:

  • Szárított narancs, citrom, lime
  • Fahéj rudacskák
  • Erős zsineg
  • Szalagdarabok.

A gyümölcsök kiszárításához melegítsétek be a sütőt maximum 110 fokra, szeljétek fel a gyümölcsöket, és tegyétek egy konyharuhára, próbáljátok eltávolítani a lehető legtöbb gyümölcslevet. Majd tegyétek pár órára őket a sütő rácsára, hogy kiszáradjanak. Miután kiszáradtak és kihűltek, lyukasszátok ki őket, és fűzzétek fel a fahéj rudakkal felváltva.  

Adventi ajtódísz

Amire szükségetek lesz:

  • Koszorúalap
  • Gallyak, fenyőágak, olló, szalagok
  • Szárított gyümölcsszeletek, tobozok, bogyók.

A koszorúalapra drótokkal, ragasztópisztollyal rögzítsétek tetszés szerint a díszítést.

Objektum doboz

Textildekoráció

Régi, már nem használt textíliákból vágjatok ki karácsonyi motívumokat. Ezeket fűzétek egy sorba, és kész is az ünnepi füzér.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek