Egyéb kategória

Tervezzétek meg tudatosan az idei ünnepi menüt

Az ünnepek alkalmával a legtöbb háztartásban legalább dupla annyi étel készül, mint amennyi elfogy. Előételek, többféle főétel és desszertek sokasága alatt roskadozik az ünnepi asztal, amiket a család és a vendégsereg sokszor nem tud elpusztítani. Ilyenkor még több elpazarolt étel végzi a szemetesben, mint az év többi részében, pedig egyszerű megoldásokkal könnyen helyrehozhatnátok a problémát.

vous - 2018.11.23.
Tervezzétek meg tudatosan az idei ünnepi menüt

Az Egyesült Államok Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint a gazdag országok évente annyi élelmiszert pazarolnak el, mint a Szubszaharai Afrika teljes nettó élelmiszertermelése – írja az EcoWatch.

Az élelmiszer-hulladék kialakulásában a kereskedelmi oldal is nagy szerepet játszik, de otthonotokban is nagyobb figyelmet fordíthattok a problémára.

A közelgő ünnepek például kiváló alkalmat adnak arra, hogy ezúttal gondosan megtervezzétek a menüt, és ne essetek túlzásokba. Egy dolog ugyanis a különleges, vagy hagyományos ünnepi menü elkészítése, és egy másik dolog, ha a mennyiséggel túllőtök a célon.

Arra az esetre is van megoldás, ha túl sok ételmaradék maradt a hűtőben.

  • Egyrészt, amit lehet, azt használjátok fel újra. Például a karácsony utáni néhány napra próbáljatok meg a megmaradt élelmiszerekből könnyedebb fogásokat alkotni.
  • Másrészt jótékony célra is fordíthatjátok a felesleges ételeket.
  • Harmadrészt a kidobandó ételmaradékokat a szemetes helyett inkább a komposztálóba tegyétek.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.