Egyéb kategória

Ismerjétek meg az egészséges hibiszkusztea előnyeit!

A hibiszkusztea amellett, hogy ízletes gyógytea, fogyasztása számos egészségügyi előnnyel is jár. Ihatjátok hidegen, vagy a hűvös estéken forró teaként. Vitamin és antioxidáns tartalma hozzájárul az egészségetek megőrzéséhez.

vous - 2018.11.18.
Ismerjétek meg az egészséges hibiszkusztea előnyeit!

A hibiszkuszteát akár naponta is fogyaszthatjátok a Women’s Health táplálkozási szakértője szerint. Ennek a gyógyteának 7 olyan egészségügyi előnye van, amit mindenképpen ismernetek kell.

  1. Csökkentheti a vérnyomást: viszont, ha kimondottan magas vagy alacsony vérnyomásos betegséggel küzdötök, konzultáljatok a hibiszkusz tea megfelelő mennyiségű fogyasztásáról, és gyógy készítmények alkalmazásáról kezelőorvosotokkal.
  2. Jót tesz a koleszterin és a triglicerid szintnek
  3. Segíti az emésztést: ez a gyógynövényfajta természetes vízhajtóként is működik, eltávolítja a felesleges vizet és nátriumot a szervezetetekből, ezáltal segítve az emésztést is.
  4. Segíti az immunrendszert: magas C-vitamintartalmú, így növeli az immunrendszer ellenálló képességét.
  5. Elősegíti a fogyást
  6. Antioxidánsokban gazdag: csökkenti a gyulladásos megbetegedések kialakulásának kockázatát.
  7. Hozzájárul a máj egészségéhez.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.