Egyéb kategória

Ismerjétek meg az egészséges hibiszkusztea előnyeit!

A hibiszkusztea amellett, hogy ízletes gyógytea, fogyasztása számos egészségügyi előnnyel is jár. Ihatjátok hidegen, vagy a hűvös estéken forró teaként. Vitamin és antioxidáns tartalma hozzájárul az egészségetek megőrzéséhez.

vous - 2018.11.18.
Ismerjétek meg az egészséges hibiszkusztea előnyeit!

A hibiszkuszteát akár naponta is fogyaszthatjátok a Women’s Health táplálkozási szakértője szerint. Ennek a gyógyteának 7 olyan egészségügyi előnye van, amit mindenképpen ismernetek kell.

  1. Csökkentheti a vérnyomást: viszont, ha kimondottan magas vagy alacsony vérnyomásos betegséggel küzdötök, konzultáljatok a hibiszkusz tea megfelelő mennyiségű fogyasztásáról, és gyógy készítmények alkalmazásáról kezelőorvosotokkal.
  2. Jót tesz a koleszterin és a triglicerid szintnek
  3. Segíti az emésztést: ez a gyógynövényfajta természetes vízhajtóként is működik, eltávolítja a felesleges vizet és nátriumot a szervezetetekből, ezáltal segítve az emésztést is.
  4. Segíti az immunrendszert: magas C-vitamintartalmú, így növeli az immunrendszer ellenálló képességét.
  5. Elősegíti a fogyást
  6. Antioxidánsokban gazdag: csökkenti a gyulladásos megbetegedések kialakulásának kockázatát.
  7. Hozzájárul a máj egészségéhez.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.