Egyéb kategória

Ismerjétek meg az egészséges hibiszkusztea előnyeit!

A hibiszkusztea amellett, hogy ízletes gyógytea, fogyasztása számos egészségügyi előnnyel is jár. Ihatjátok hidegen, vagy a hűvös estéken forró teaként. Vitamin és antioxidáns tartalma hozzájárul az egészségetek megőrzéséhez.

vous - 2018.11.18.
Ismerjétek meg az egészséges hibiszkusztea előnyeit!

A hibiszkuszteát akár naponta is fogyaszthatjátok a Women’s Health táplálkozási szakértője szerint. Ennek a gyógyteának 7 olyan egészségügyi előnye van, amit mindenképpen ismernetek kell.

  1. Csökkentheti a vérnyomást: viszont, ha kimondottan magas vagy alacsony vérnyomásos betegséggel küzdötök, konzultáljatok a hibiszkusz tea megfelelő mennyiségű fogyasztásáról, és gyógy készítmények alkalmazásáról kezelőorvosotokkal.
  2. Jót tesz a koleszterin és a triglicerid szintnek
  3. Segíti az emésztést: ez a gyógynövényfajta természetes vízhajtóként is működik, eltávolítja a felesleges vizet és nátriumot a szervezetetekből, ezáltal segítve az emésztést is.
  4. Segíti az immunrendszert: magas C-vitamintartalmú, így növeli az immunrendszer ellenálló képességét.
  5. Elősegíti a fogyást
  6. Antioxidánsokban gazdag: csökkenti a gyulladásos megbetegedések kialakulásának kockázatát.
  7. Hozzájárul a máj egészségéhez.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.