Teljesen természetes, tisztán növényi és nagyon hatékony rostforrás az útifűmaghéj, ami nagyon jótékony segítség lehet diétázóknak és emészstési gondokkal küzdőknek. Eltelít, javítja az emésztést, és elég belőle napi egy teáskanálka!
Íztelen, szagtalan, észrevétlenül eltűnik a reggeli turmixban, mégis csodásan jótékony hatása van az útifűmaghéjnak. A Psyllium – útifű – termésének héja, és valójában egy teljesen természetes, koncentrát rostanyag, aminek több mint 80 %-a emésztetlenül átvándorol az emésztőcsatornán, viszont képes a saját térfogatához képest hússzoros mennyiségű folyadékot megkötni. Ennek első áldásos hatása, hogy laktat, miközben kalóriát nem tartalmaz, zselés, kocsonyás anyagot képez, és a bélrendszerbe jutva serkenti, könnyíti az emésztést, elmúlasztva így a székrekedést, sőt a méregenyagokat, lerakódásokat is kipucolja a belekből, így megkönnyítve a különféle vitaminok, nyomelek felszívódását a bélfalon keresztül.
Olvassátok tovább a cikket!