Olivia Munn színésznő Japánban járt, ahol ellátogatott az úgynevezett Hosszú Élet Városába, ahol a legtöbb ember 80-90 éves, és alig barázdázzák ráncok az arcukat. A titok a hialuronsavban rejlik, melyhez különböző ételek formájában is hozzájuthattok.
A Mind Bodygreen számolt be Olivia Munn tapasztalatairól, aki heti kétszer fogyaszt hialuronsavban gazdag ételeket, hogy ragyogóbb legyen a bőre.
A hialuronsav bevitele növeli a bőr nedvességtartalmát, ami hidratált megjelenést eredményez.
A bőr lágyabbá válik, simábbá válik, és hatékonyabban képes megőrizni a nedvességet – mondja egy bőrápolási szakértő. A hialuronsav egyéb előnyökkel is jár, beleértve az ízületi fájdalom és a gyulladás enyhítése.
Az egyik kitűnő hialuronsav forrás például a csontleves, de az édesburgonya is jót tesz a bőrötöknek.
Olivia szerint a másik japán bőrápolási titok az édesburgonya. A színésznő az édesburgonyát naponta fogyasztja, például vastag szeletekre szelve, olívaolajjal és fahéjjal fűszerezve, sütőben sütve.