Egyéb kategória

Programajánló: 3 kihagyhatatlan zöld program

Most, hogy a csapból is a műanyag folyik, egyre többen kezdünk azon gondolkodni, hogy életmódot váltsunk, és megcélozzuk, hogy kevesebb hulladékot termeljünk. Vannak, akik még csak a halványzöld megoldásokat keresik, mások ennél már előrébb tartanak. Mindegy, hol járunk az úton, tájékozódni, ismerkedni mindig érdemes. Hoztunk három eseményt a hétre.

vous - 2018.11.06.
Programajánló: 3 kihagyhatatlan zöld program

Könyvbemutató

Ha rendszeresen olvassátok a VOUS-t, valószínűleg találkoztatok már Bea Johnson nevével. A zero waste királynője nemzetközi mozgalommá tette a hulladékmentes életmódot. Tippjei mindenki számára hasznosak, de ezeket olvasva sok esetben elgondolkodunk: vajon Magyarországon is működne az, amit ő kitalált? Hogyan szabjuk a saját háztartásunkra a tippeket?

Ebben segít Tóth Andi zéró hulladék aktivista, blogger, három gyermekes édesanya, háziasszony, aki hangsúlyozottan magyarországi viszonyokra szabott, saját tapasztalatain alapuló, hiteles zéró hulladék gyakorlati kézikönyvet írt. Ez az a könyv, amely lépésről lépésre elkísér benneteket a hulladékminimalizálás folyamatában. A könyv címe: Dobd ki a szemetest! Hulladékcsökkentés lépésről lépésre

  • Könyvbemutató időpontja: 2018. november 7., szerda 18-20 óra
  • Helyszín: MagNet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.) Belső Udvar
  • A Facebook-eseményt itt találjátok >>>
Objektum doboz

Objektum doboz

Környezettudatos cipők

Szilágyi Andrea cipőtervező munkájában 2008 óta fontos szerepet kap a felelősségvállalás és minden kollekciójában azt kutatja, hogyan lehet a fenntarthatóság ideáját minél körültekintőbben megteremteni. A legújabb kollekció darabjai tiszta, vegyszermentes növényi cserzésű és újrahasznosított bőrökből készülnek, amelyeknek teljesen vegán verziója a bőrhelyettesítő, ananászrostból készült alapanyagot gyártó PinaTEX-szel valósítható meg.

A környezetbarát alapanyagok különösen fontosak Andrea számára, ezért a cipőket
vulkanizált organikus gumitalppal és bőrtalppal egészítette ki. Ez az első kollekció, ahol a lábbelik anyagára és előállítási módjára utaló címkék is megjelennek. Ezek segítségetekre lesznek vásárlás során.

  • Időpont: 2018. november 8., csütörtök 14-18-ig
  • Helyszín: Jásdi Borbárkert, Budapest, Kútvölgyi út 57/a
  • A Facebook-eseményt itt találjátok >>>
Objektum doboz

Objektum doboz

Itt az első Zöldülők Vására!

Ti tapogattatok már fa fogkefét? Ettetek már ehető tányért? Tudjátok mennyire puha a mosható intim betét? És mi a helyzet az intimkehellyel? Amit mindig is szerettetek volna tudni a zöld életmódról, de sosem mertétek megkérdezni – ezzel a mottóval indítják útjára a Zöldülők Vásárát a Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka Ökoanyu.

A céljuk az, hogy a vásárra látogatók megtapogathassák, megnézhessék azokat az eszközöket, amelyek a hulladékmentes háztartásban hasznukra lehetnek. Az eseményen 30 kiállító vesz részt és három érdekes beszélgetésre is sor kerül. Ne hagyjátok ki!

  • Időpont: 2018. november 11., vasárnap 10-18 óráig
  • Helyszín: BB’z Bar & Grill, Budapest, Király u. 15, 1075
  • A Facebook-eseményt itt találjátok >>>
Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.