Egyéb kategória

Programajánló: 3 kihagyhatatlan zöld program

Most, hogy a csapból is a műanyag folyik, egyre többen kezdünk azon gondolkodni, hogy életmódot váltsunk, és megcélozzuk, hogy kevesebb hulladékot termeljünk. Vannak, akik még csak a halványzöld megoldásokat keresik, mások ennél már előrébb tartanak. Mindegy, hol járunk az úton, tájékozódni, ismerkedni mindig érdemes. Hoztunk három eseményt a hétre.

vous - 2018.11.06.
Programajánló: 3 kihagyhatatlan zöld program

Könyvbemutató

Ha rendszeresen olvassátok a VOUS-t, valószínűleg találkoztatok már Bea Johnson nevével. A zero waste királynője nemzetközi mozgalommá tette a hulladékmentes életmódot. Tippjei mindenki számára hasznosak, de ezeket olvasva sok esetben elgondolkodunk: vajon Magyarországon is működne az, amit ő kitalált? Hogyan szabjuk a saját háztartásunkra a tippeket?

Ebben segít Tóth Andi zéró hulladék aktivista, blogger, három gyermekes édesanya, háziasszony, aki hangsúlyozottan magyarországi viszonyokra szabott, saját tapasztalatain alapuló, hiteles zéró hulladék gyakorlati kézikönyvet írt. Ez az a könyv, amely lépésről lépésre elkísér benneteket a hulladékminimalizálás folyamatában. A könyv címe: Dobd ki a szemetest! Hulladékcsökkentés lépésről lépésre

  • Könyvbemutató időpontja: 2018. november 7., szerda 18-20 óra
  • Helyszín: MagNet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.) Belső Udvar
  • A Facebook-eseményt itt találjátok >>>
Objektum doboz

Objektum doboz

Környezettudatos cipők

Szilágyi Andrea cipőtervező munkájában 2008 óta fontos szerepet kap a felelősségvállalás és minden kollekciójában azt kutatja, hogyan lehet a fenntarthatóság ideáját minél körültekintőbben megteremteni. A legújabb kollekció darabjai tiszta, vegyszermentes növényi cserzésű és újrahasznosított bőrökből készülnek, amelyeknek teljesen vegán verziója a bőrhelyettesítő, ananászrostból készült alapanyagot gyártó PinaTEX-szel valósítható meg.

A környezetbarát alapanyagok különösen fontosak Andrea számára, ezért a cipőket
vulkanizált organikus gumitalppal és bőrtalppal egészítette ki. Ez az első kollekció, ahol a lábbelik anyagára és előállítási módjára utaló címkék is megjelennek. Ezek segítségetekre lesznek vásárlás során.

  • Időpont: 2018. november 8., csütörtök 14-18-ig
  • Helyszín: Jásdi Borbárkert, Budapest, Kútvölgyi út 57/a
  • A Facebook-eseményt itt találjátok >>>
Objektum doboz

Objektum doboz

Itt az első Zöldülők Vására!

Ti tapogattatok már fa fogkefét? Ettetek már ehető tányért? Tudjátok mennyire puha a mosható intim betét? És mi a helyzet az intimkehellyel? Amit mindig is szerettetek volna tudni a zöld életmódról, de sosem mertétek megkérdezni – ezzel a mottóval indítják útjára a Zöldülők Vásárát a Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka Ökoanyu.

A céljuk az, hogy a vásárra látogatók megtapogathassák, megnézhessék azokat az eszközöket, amelyek a hulladékmentes háztartásban hasznukra lehetnek. Az eseményen 30 kiállító vesz részt és három érdekes beszélgetésre is sor kerül. Ne hagyjátok ki!

  • Időpont: 2018. november 11., vasárnap 10-18 óráig
  • Helyszín: BB’z Bar & Grill, Budapest, Király u. 15, 1075
  • A Facebook-eseményt itt találjátok >>>
Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek