Egyéb kategória

Így teremtsetek magatoknak egy kis szabadidőt szülőként

Amíg egyedül, vagy párkapcsolatban, házasságban éltek, saját magatok osztjátok be az időtöket. Ha hétvégén edzeni mennétek, vagy barátnőkkel találkoznátok, csak fogjátok magatokat, és elmentek. Amikor azonban megérkezik az első baba, minden megváltozik. Van egy olyan probléma, ami a legtöbb szülő esetében előtérbe kerül: szülőként is szeretnétek néha egy kis időt magatokra szánni.

vous - 2018.10.24.
Így teremtsetek magatoknak egy kis szabadidőt szülőként

Mindkettőtöknek szüksége van néha egy kis feltöltődésre, hogy aztán teljes mértékben el tudjátok látni a szülői feladatokat. Mivel a viták csak rontanak a helyzeten, próbáljátok ki a Mind Bodygreen által javasolt alábbi megoldásokat:

  • Hívjatok át egy bébiszittert, vagy családtagot, nagyszülőt, hogy egy kis időre vigyázzon a kicsire, amíg egy kicsit magatokkal is törődtök és feltöltődtök.
  • Ma már több helyen van kisgyerekmegőrző szolgáltatás, például edzőtermekben, wellness központokban.
  • A babával közösen is kimozdulhattok, menjetek el például egy nagy sétára, így nem kell várnotok arra, hogy a mozgás iránti szükségleteteket kielégítsétek.
  • Ha a szomszédságban, baráti körben is vannak kisgyerekes szülők, néha megbeszélhetitek, hogy mikor, ki vigyázzon egy kicsit a másik gyerekére is.

Elengedhetetlen, hogy kezeljétek azokat a negatív érzéseket, haragot, amit akkor éreztek, amikor úgy gondoljátok, hogy a párotoknak több ideje jutott magára, mint nektek. Próbáljátok meg akkor megbeszélni a problémáitokat, amikor már egy kicsit lenyugodtatok. Ezek az akadályok néha elviselhetetlenek, de minden problémára akad megoldás, ha a jóakarat és a szeretet nyelvén át közelítetek egymáshoz.

Forrás:
unsplash.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.