Egyéb kategória

Készítsetek energiaitalt négy természetes hozzávalóból!

A készen vásárolható energiaitalok számos adalékanyagot, és nem természetes hozzávalót tartalmaznak. Miért ne készítenétek ezek helyett saját, házi energiaitalt? Csak négy természetes hozzávalóra lesz szükségetek, amit egész biztos, hogy otthon is megtaláltok.

vous - 2018.10.19.
Készítsetek energiaitalt négy természetes hozzávalóból!

A mézet az elmúlt nyolcezer év folyamán az egész világon, különböző kultúrákban felhasználták élelmiszerként és orvosságként is. Antibakteriális, vírusellenes tulajdonságairól is ismert, és felveszi a harcot a gyulladások ellen – vallja a Mind Bodygreen által megkérdezett szakértő, Hannah Coughlin.

Egy sportolói kutatás szerint a méz 7 perc alatt energiával tölt fel, jó hatással van az agyi aktivitásra, ezáltal csökkenti a fáradtságot a legnagyobb fizikai és szellemi szükségletetek idején.

A mézet a felsorolt jó tulajdonságai miatt érdemes a házilag elkészíthető energiaitalotok alapjaként felhasználnotok, melyhez ezen kívül csak citromra, vízre és sóra lesz szükségetek.

Instant energiaital

Hozzávalók:

  • 8 csésze víz
  • 2/3 csésze méz
  • Fél teáskanál só
  • 1-2 citrom leve.

Öntsétek a vizet egy nagy lábasba, adjátok hozzá a mézet és a sót, majd közepes lángon pároljátok, amíg a hozzávalók fel nem oldódnak. Ezután adjátok hozzá a citromlevet, és keverjétek jól össze. Miután az ital kihűlt, tegyétek pár órára a hűtőbe, és már fogyaszthatjátok is reggeli vagy délutáni energiaitalként.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.