Egyéb kategória

Készítsetek energiaitalt négy természetes hozzávalóból!

A készen vásárolható energiaitalok számos adalékanyagot, és nem természetes hozzávalót tartalmaznak. Miért ne készítenétek ezek helyett saját, házi energiaitalt? Csak négy természetes hozzávalóra lesz szükségetek, amit egész biztos, hogy otthon is megtaláltok.

vous - 2018.10.19.
Készítsetek energiaitalt négy természetes hozzávalóból!

A mézet az elmúlt nyolcezer év folyamán az egész világon, különböző kultúrákban felhasználták élelmiszerként és orvosságként is. Antibakteriális, vírusellenes tulajdonságairól is ismert, és felveszi a harcot a gyulladások ellen – vallja a Mind Bodygreen által megkérdezett szakértő, Hannah Coughlin.

Egy sportolói kutatás szerint a méz 7 perc alatt energiával tölt fel, jó hatással van az agyi aktivitásra, ezáltal csökkenti a fáradtságot a legnagyobb fizikai és szellemi szükségletetek idején.

A mézet a felsorolt jó tulajdonságai miatt érdemes a házilag elkészíthető energiaitalotok alapjaként felhasználnotok, melyhez ezen kívül csak citromra, vízre és sóra lesz szükségetek.

Instant energiaital

Hozzávalók:

  • 8 csésze víz
  • 2/3 csésze méz
  • Fél teáskanál só
  • 1-2 citrom leve.

Öntsétek a vizet egy nagy lábasba, adjátok hozzá a mézet és a sót, majd közepes lángon pároljátok, amíg a hozzávalók fel nem oldódnak. Ezután adjátok hozzá a citromlevet, és keverjétek jól össze. Miután az ital kihűlt, tegyétek pár órára a hűtőbe, és már fogyaszthatjátok is reggeli vagy délutáni energiaitalként.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!