Egyéb kategória

Citromos álom, az abbahagyhatatlan, sütés nélküli sütemény

Álomkönnyű sütemény, nemcsak a krémessége, habossága miatt, de álomkönnyű az elkészítése is. Főzni, sütni nem kell, pár perc alatt kész, egyetlen hibája, hogy várni kell néhány órát, míg az ízek összeérnek. De megéri, mert álomfinom!

vous - 2021.03.20.
Citromos álom, az abbahagyhatatlan, sütés nélküli sütemény

Friss, üde, krémes, habos, kellemesen fanyar és édes egyszerre, és még egy kiadós ebéd után is jólesik könnyűségének és citrusosságának köszönhetően. Olyan egyszerű, hogy akár kisgyerekekkel is elkészíthető. Ha kapcsos tortaformába rétegezzük, és hagyunk neki egy éjszakányi pihenési időt, kellően összeáll, hogy tortaként is szeletelhessük a tortakarima eltávolítása után. De lerakhatjuk jénaiba vagy üvegtálba is, sőt akár poharakba elosztva rétegezhetjük, így egyszemélyes pohárdesszertet kapunk.

Az alaprecept szerint tejföl, tejszín, citrom, cukor és babapiskóta kell hozzá, de kiváltható a tejföl egy része krémes túróval, ricottával vagy mascarponéval – ki melyiket kedveli. Szezonban pedig kerülhet a krémbe pürésített vagy kis kockára vágott eper is – nem fogja elrontani!

Az ínycsiklandó receptet megtaláljátok a Cookta oldalán, ahol más szuper finomságokkal is megismerkedhettek!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.