Egyéb kategória

Nehezen hoztok döntéseket? Aludjatok rá egyet!

Nem tudjátok, mit tegyetek? Aludjatok rá egyet! Biztosan sokszor hallottátok már ezt a közkeletű bölcsességet, de most tudományosan is bebizonyították, hogy egy kis pihenés után könnyebb döntéseket hozni.

vous - 2018.10.13.
Nehezen hoztok döntéseket? Aludjatok rá egyet!

Korábbi kutatások már bebizonyították, hogy az alvás segít összpontosítani a problémákra, és megtalálni a megoldást, de egy új tanulmány még tovább ment. A Mind Bodygreen számolt be arról, hogy a Bristoli Egyetem kutatói kipróbálták, hogy az alvás hogyan befolyásolja az információ sebességét tudatosan és öntudatlanul.

Érdekes módon, a nap folyamán kapott ingerek és információk többségét öntudatlanul érzékeljük.

Például, ha félig halljátok a munkatársaitok beszélgetéseit, vagy látjátok a hirdetőtáblát a szemetek sarkából, akkor nem foglalkoztok aktívan ezekkel az ingerekkel, de ez nem jelenti azt, hogy nem nyújtanak számotokra információkat.

A tanulmány során a kutatók azt fedezték fel, hogy a pihenést követően a résztvevők képesek voltak gyorsabban feldolgozni és reagálni az ingerekre, ami azt sugallja, hogy még egy rövid alvás is segíthet a tudatalatti zavarok megemésztésében.

Tehát, ha döntés előtt álltok, a feladat egyszerű, szundizzatok 20-30 percet, és könnyedén rájöhettek a megoldásra.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.