Oké, a karácsony még talán arrébb van, ám a hidegebb idő beköszöntével szeretünk finomságokat sütögetni, és esetleg vendégeket áthívni egy-egy vacsorára. Ha elkészítjük a következő abszolút gluténmentes csokis finomságot, nem marad más a vendégség után, csak üres tányér!
Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítés:
Üssük a tojást egy tálba, keverjük ki alaposan vajjal, cukorral, vaníliával és tejjel. Amikor már úgy látjuk, hogy habos, forgassuk hozzá a sütőport, a kakaót, a kis csokidarabokat, a sót és a lisztet. Dolgozzuk ezt bele a tojásos keverékbe. Ezt a masszát kanalazzuk át a kuglófformába, és előmelegített sütőben süssük 170 fokon 50 percig. Ha készen van és ki is hűlt, olvasszuk fel az étcsokit, keverjük hozzá az olajat, és egyszerűen borítsuk a süti tetejére.