Egyéb kategória

A királynőnek van egy integető műkeze

II. Erzsébet vitán felül tökélyre fejlesztette az integetés művészetét, de ausztrál diákok gondoskodtak róla, hogy akkor is legyen mihez nyúlnia, ha elfáradt a keze.

vous - 2018.10.02.
A királynőnek van egy integető műkeze

Az integetőkéz történetét Anna hercegnő, a királynő lánya mesélte Robert Hardmannak, a Queen of the World című könyv szerzőjének. Ausztrál diákok adtak ajándékba a királynőnek az integetőmasinát poénból. A gépezet egy fapálcára erősített, kitömött kesztyűből áll, melynek ha meghúzzuk az alját, előre-hátra mozog. 

 – Szerintem azt gondolták, hogy kicsit ciki az ajándék, de őfelségének nagyon tetszett – tette hozzá a hercegnő. Ezt nem is csodáljuk, hiszen a királynőnek remek humorérzéke van. Ugyanakkor arról nem beszélt, hogy a királynő használta-e a kezet eredeti céljára, de ez valószínűleg feltűnt volna.

Objektum doboz

Ami egyébként Anna hercegnőt illeti, neki megvan a saját stragtégiája a fáradt kezek ellen: egyáltalán nem fog kezet senkivel. Mint mondja, az ember úgysem foghat kezet mindenkivel, ezért jobb, ha bele sem kezd a műfajba.

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.