Egyéb kategória

Megmutatjuk, mit, milyen időközönként érdemes kimosni!

A mosás valakinek rémálom, valakinek egy jó hobbi, de a frissen mosott ruhák illatát mindenki szereti. Ahhoz, hogy a házban található ruhák, textíliák mindig tiszták legyenek, érdemes jól megszervezni a mosást. Ti milyen gyakran mossátok ki például a konyharuhákat? És a párnákat, vagy a fürdőszobaszőnyeget?

vous - 2018.09.29.
Megmutatjuk, mit, milyen időközönként érdemes kimosni!

A Good Housekeeping laboratóriumának csapata szobáról szobára végigvette, mit és hogyan kellene kimosnotok otthon, hogy megfelelően tiszta, és az anyagukat, színüket hosszan megőrző ruhákat kapjatok.

Hálószoba

A lepedőket, ágyneműt érdemes minden héten, vagy kéthetente mosni. Ne csak a párnahuzatot, a párnákat is mossátok ki, legalább félévente, a matrac huzatát pedig havonta, kéthavonta.

Fürdőszoba

A fürdőszobaszőnyegeket hetente mossátok, hiszen naponta használjátok. A törölközőket minden harmadik használat után érdemes kimosni, hogy ne telepedjenek meg benne a baktériumok.

Ruhásszekrény

A melltartókat minden harmadik, negyedik használat után mossátok csak ki, így nem nyúlnak ki, nem veszítik el tartásukat. A pizsamátokat háromnaponta mossátok ki, a pólókat minden viselés után, a szoknyákat, szoknyaruhákat, nadrágokat minden harmadik használat után.

Nappali

A plédeket elég csak háromhavonta mosni.

Konyha

A konyharuhákat naponta cseréljétek, ugyanez vonatkozik a kéztörlő törölközőkre is.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek