Egyéb kategória

7 baki, amit minden háziasszony elkövet mosásnál

Ha azt szeretnétek, hogy a ruháitok sokáig szépek és tiszták maradjanak, a legfontosabb dolog, hogy megtanuljátok, hogyan kell őket mosni. Most összeszedtem nektek azokat a leggyakoribb hibákat, amik tönkretehetik a kedvenc farmereteket vagy blézereteket. Ezekre figyeljetek nagyon, ha legközelebb mostok!

vous - 2016.09.07.
7 baki, amit minden háziasszony elkövet mosásnál

1. Rosszul válogatjátok össze a ruhákat

Nem elég csak a színt figyelembe venni, hanem a ruha anyagára is figyelnetek kell. A Bride Side szerint például eszetekbe se jusson keverni a törölközőket a műszálas ruhákkal!

2. Túl sok mosóport használtok

Ez azt eredményezheti, hogy túl sok lesz a hab, ami miatt a szennyeződések letapadhatnak a ruhákon, például az ing gallérján – ez pedig ahhoz vezethet, hogy a ruhák még piszkosabbak lesznek, mint mosás előtt.

3. Nem figyeltek oda a cipzárakra

Mielőtt beteszitek a cipzáras ruhákat a mosógépbe, mindenképpen húzzátok őket össze, mert ha nem teszitek, a cipzár fogai könnyen megrongálhatják a többi ruhát.

Forrás:
pixabay.com

4. Nem figyeltek oda a gombokra

Ha nem gomboljátok ki az ingeket, pulcsikat, nadrágokat, akkor a gombok nagyon könnyen leeshetnek, valamint a ruhák sem lesznek teljesen tiszták.

5. Nem hagyjátok pihenni a mosógépet

Sokan egymás után több mosást is betesznek, hiszen le akarják tudni a feladatot, időt szeretnének spórolni. Azonban a mosógépnek is szüksége van egy kis „pihenésre”, különben kevésbé hatékony lesz a mosás a mosógép energiájának csökkenése miatt.

mosás grafika

Lehet, hogy eddig rosszul mostátok a kedvenc farmereteket – Mosási útmutató infografikán

Csak be kell dobni a mosógépbe, megnyomni egy gombot, és meg is vagyunk? Ha hiszitek, ha nem 2016-ban sem így működik a dolog. Nem mindegy ugyanis, melyik ruhadarabot milyen programon mossátok – a kedvenc ruháitok érdekében erre jó odafigyelni. A ti érdeketek viszont az, hogy tudjátok, hány hordás után kell(ene) kimosni a farmert vagy a pizsamát. Most ebben segítünk nektek. A teljes cikkért kattintsatok ide!

6. Túl sok ruhát mostok egyszerre

Nem szabad túl sok ruhát mosni egyszerre, hiszen a mosás egyszerűen nem lesz olyan hatékony.

7. Nem figyeltek eléggé a mosógépre

Nagyon fontos, hogy vigyázzatok a mosógépetekre! Hagyjátok nyitva az ajtaját mosás után, hogy megfelelően kiszáradhasson, valamint évente egyszer mossátok át ecetes forró vízzel a mosógép dobját. Ezek az aprócska trükkök jóval meghosszabíthatják a mosógépetek élettartamát!

Ajánlott cikkek