Egyéb kategória

A nassolás amellett, hogy hizlal, öregít is? A híres táplálkozási szakértő megmondja, miért

Jessica Alba, Emmy Rossum és Molly Sims is megfogadta már Kelly LeVeque táplálkozási szakértő javaslatait. A szakértő most a nassolással kapcsolatban osztotta meg tanácsait.

vous - 2018.09.16.
A nassolás amellett, hogy hizlal, öregít is? A híres táplálkozási szakértő megmondja, miért

Kelly LeVeque táplálkozási szakértővel készített interjút a Mindbodygreen a nassolás témakörében.

Kelly szerint egy latté, egy energia szelet, egy muffin, vagy egy 100 kalóriás nasi nem sokat használ az éhség ellen. A nassolástól nem laktól jól, és attól függően, hogy milyen nassolnivalót választotok, ez csak idővel növeli az éhségérzetet.

Ha éhesek vagytok, egyetek proteinben, rostokban és vitaminokban gazdag rendes ételt, ne nassoljatok – javasolja a szakértő.

Ha megfelelő mennyiségű és minőségű ételt fogyasztotok, az kikapcsolja az éhségérzeteteket, és megtanuljátok, hogy csak akkor egyetek, amikor valóban éhesek vagytok.

A kutatások azt mutatják, hogy a gyakori étkezés valójában egészségtelen és hátrányos a súlycsökkentési célokra nézve.

A három-négy óránkénti evés nemcsak a kimerültséget és az idő előtti öregedést eredményezi, hanem kevesebb zsírégetést is.

Amikor esztek, elindul az emésztési folyamat, amely megköveteli a szervezettől, hogy sok időt és energiát fordítson arra, hogy az élelmiszert felszívja és felhasználja. Ez akár 6 órát is igénybe vehet. Ha eközben nasiztok, azzal mérgezitek a szervezeteteket. Az emésztési folyamat újra indul, és a feldolgozatlan tápanyag zsírként raktározódik a szervezetben. Ha a szervezeteteknek állandóan csak erre a folyamatra kell koncentrálnia, az elvonja az időt az egyéb folyamatoktól. Ezt jelzik például a szem alatti karikák is.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek