Egyéb kategória

Pikáns kapcsolat szex és sport között – izomból szeretni szabad?

A riói olimpia kapcsán ismét előtérbe került a szexualitás és a sport kapcsolata. Akadályozzák vagy épp kiegészítik egymást? Felpörgeti, elősegíti a teljesítmény növekedését, vagy épp ellenkezőleg? Miért tiltják egyes edzők, mások miért nem?

vous - 2018.09.15.
Pikáns kapcsolat szex és sport között – izomból szeretni szabad?

Az edzők között nincs abban egyetértés, hogy az önmegtartóztatás vagy a vágyak kiélése az, ami segíthet egy verseny előtt. Az ókori görögök még úgy gondolták, hogy a verseny előtti szex csökkenti a teljesítményt, no meg ott van Rocky, akit a filmben az edzője szintén eltiltott a nőktől, azt állítva, hogy csak legyengítik az aktusok. Muhammad Ali két hónapig élt önmegtartóztatásban a meccsei előtt, Marty Liquori amerikai futó pedig szó szerint ezt mondta: „A szex boldoggá tesz, de aki boldog, az nem fut rekordot.” Mindeközben egyre több edző és sportoló véli úgy, hogy egy rövid összebújás épp hogy csökkenti a feszültséget verseny előtt, de csak akkor, ha a sportoló éjszaka ki is alussza magát.

Egyéjszakás kaland az olimpián

Az idei olimpián a brazil műugró páros, Ingrid Oliveira és Giovanna Pedroso pont a verseny előtti kicsapongás miatt kerülhetett az utolsó helyre. Oliveira elküldte (megkérte, kizárta, kiutasította? Nem tudjuk…) csapattársát közös szobájukból, hogy egy frissen megismert kenussal töltse az éjszakát, társa pedig másnap „beárulta” az edzőnél, és felbontotta a csapatot.

Ha olimpiáról van szó, a sportolók nemcsak sikerekről és bukásokról, de orgiákról, túltengő szenvedélyről és egyéjszakás kalandokról mesélnek, mi pedig arra voltunk kíváncsiak, mi a véleménye erről Standovárné Bede Zsuzsanna szexuálpszichológusnak.

A cikk folytatását ITT találjátok!

Forrás:
istock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.