Egyéb kategória

Ebbe a plasztikai műtétbe halnak bele a legtöbben

Egyetlen műtét sem teljesen veszélytelen, és ezek alól a szépészeti célú beavatkozások sem kivételek. Az embernek érdemes alaposan meggondolnia, miért hajlandó kés alá feküdni.

vous - 2018.09.04.
Ebbe a plasztikai műtétbe halnak bele a legtöbben

A szokásos műtétek mellett, mint a mellnagyobbítás és az arcplasztika, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fenékfeltöltés, egész pontosan brazil fenékfeltöltés, melynek során a test más részeiről vett zsírt fecskendezik az ember hátsójába. A műtét nemcsak, hogy nem veszélytelen, de a legtöbb halálos áldozattal járó beavatkozás. Legutóbb egy miami plasztikai sebészt tiltottak el foglalkozásáról, miután meghalt egy páciense. De vajon miért sokkal veszélyesebb ez a műtét, mint a többi?

Ahhoz, hogy a zsír a „helyén maradjon”, olyan helyre kell fecskendezni, melynek jó a vérellátása, tehát elsősorban az izmokba. Ez azonban könnyen olyan tünetekhez vezethet, mint a zsírembólia, melynek során a véráramba kerülő zsír elzárja az ereket. Ez azért következhet be, mert a fenék erei roncsolódnak a beavatkozás során.

Forrás:
unsplash.com/rawpixel

Ugyanakkor, mivel olykor a mellplaszikák során is alkalmaznak zsírbefecskendezést, más tényezők is állhatnak a háttérben. Ezek közül az egyik az lehet, hogy a műtétet gyakran nem szakszerűen, és nem jól felszerelt rendelőkben, hanem például otthon és a garázsban végzik, ami még a fertőzésveszélyt is növeli. Minden összevéve a kutatók úgy vélik, a fenékfeltöltés egyszerűen nem éri meg a kockázatot, az előnyei nem érnek fel a veszéllyel, amive jár.

Ajánlott cikkek