Egyéb kategória

Ebbe a plasztikai műtétbe halnak bele a legtöbben

Egyetlen műtét sem teljesen veszélytelen, és ezek alól a szépészeti célú beavatkozások sem kivételek. Az embernek érdemes alaposan meggondolnia, miért hajlandó kés alá feküdni.

vous - 2018.09.04.
Ebbe a plasztikai műtétbe halnak bele a legtöbben

A szokásos műtétek mellett, mint a mellnagyobbítás és az arcplasztika, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fenékfeltöltés, egész pontosan brazil fenékfeltöltés, melynek során a test más részeiről vett zsírt fecskendezik az ember hátsójába. A műtét nemcsak, hogy nem veszélytelen, de a legtöbb halálos áldozattal járó beavatkozás. Legutóbb egy miami plasztikai sebészt tiltottak el foglalkozásáról, miután meghalt egy páciense. De vajon miért sokkal veszélyesebb ez a műtét, mint a többi?

Ahhoz, hogy a zsír a „helyén maradjon”, olyan helyre kell fecskendezni, melynek jó a vérellátása, tehát elsősorban az izmokba. Ez azonban könnyen olyan tünetekhez vezethet, mint a zsírembólia, melynek során a véráramba kerülő zsír elzárja az ereket. Ez azért következhet be, mert a fenék erei roncsolódnak a beavatkozás során.

Forrás:
unsplash.com/rawpixel

Ugyanakkor, mivel olykor a mellplaszikák során is alkalmaznak zsírbefecskendezést, más tényezők is állhatnak a háttérben. Ezek közül az egyik az lehet, hogy a műtétet gyakran nem szakszerűen, és nem jól felszerelt rendelőkben, hanem például otthon és a garázsban végzik, ami még a fertőzésveszélyt is növeli. Minden összevéve a kutatók úgy vélik, a fenékfeltöltés egyszerűen nem éri meg a kockázatot, az előnyei nem érnek fel a veszéllyel, amive jár.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.