Egyéb kategória

Unatkoznak, vagy mi bajuk van? Trend lett mosolygödröcskét plasztikáztatni

Tudjátok, vannak azok, akik amikor mosolyogni kezdenek, mosolygödröcske jelenik meg az arcukon. Vagy az egyik oldalon, vagy mindkettőn. Mindig is tetszettek ezek a gödröcskék, de eszembe nem jutna, hogy ilyet plasztikáztassak magamnak. Nem így másoknak!

vous - 2017.07.14.
Unatkoznak, vagy mi bajuk van? Trend lett mosolygödröcskét plasztikáztatni

Gabrielle Union színésznő, Miranda Kerr szupermodell, Harry Styles énekes – ők azok a hírességek, akiknek genetikailag ott van a kis mosolygödröcske az arcukon. A legtöbben bájosnak, különlegesebbnek, vonzóbbnak tartják azt, akinek vannak mosolygödrei. Tudtátok egyébként, hogy a mosolygödröt vagy mosolygödröcskét nevezik még bájgödörnek, griberlinek, griblinek, de hívják grüberlinek is.

Ilyen eredetiben:

Objektum doboz

Objektum doboz

A mosolygödör az arcizmok összehúzódásakor alakul ki, azaz nem mosolygós állapotban nem látható. Éppen ezért ütött szíven az az újnak nem nevezhető, de egyre inkább terjedő plasztikai beavatkozás, amelynek során mesterséges gribliket alakítanak ki a páciensek arcán.

Forrás:
Unsplash.com

Az eljárás ma már rutinműtétnek számít. Egyes források szerint a beavatkozás 15, mások szerint 20–30 perces is lehet – függ a páciens arcának anatómiai felépítésétől. A műtét után a mesterséges gödröcskék egy-két hónapig szinte minden esetben látszódnak, a teljes gyógyulás után viszont csak akkor, ha a páciensek mosolyognak. A műtétnek – mint minden beavatkozásnak – azért lehetnek hátulütői is: ha a páciens nem szakértő kezekbe kerül, a végeredmény lehet elrettentő, furcsa, természetellenes is, sőt, az is előfordulhat, hogy a gödröcske rossz helyre kerül, vagy a műtétet követően nem marad meg.

Ilyen a műtött gödröcske:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Személy szerint nincsen bajom az esztétikai sebészettel ameddig annak az eredménye természetes, szinte észrevehetetlen. Magamon – és ezt most 34 éves fejjel mondom – valószínűleg soha nem csináltatnék meg semmit. Tíz év múlva azért beszélgessünk perszer erről. A fenti beavatkozást azonban túlzásnak érzem, nem hiszem, hogy a páciensek többsége ettől lesz sokkal, de sokkal boldogabb, és ettől jön rendbe az önértékelése.

600

Plasztikával kapcsolatos cikkek a VOUS-n

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!