Egyéb kategória

A személyiségünkről árulkodik a szemmozgásunk

A Max Planck Intézet kutatói stuttgarti és dél-ausztráliai szakemberekkel olyan szoftvert fejlesztettek, mely a szemmozgásokból felismeri az ember személyiségjegyeit.

vous - 2018.09.04.
A személyiségünkről árulkodik a szemmozgásunk

A kutatásban 50 diák vett részt, akiket szemmozgás-figyelő készülékkel szereltek fel, majd megkérték őket, hogy töltsenek ki egy személyiség-kérdőívet. Az adatokat aztán betáplálták a szoftverbe, mely  mintegy 200 tényezőt használt az elemzéshez: például azt, hogy milyen gyakran pislogott valaki, mennyi ideig fókuszált egyvalamire, mennyire tágult  a pupillája. A kutatók ezekből az adatokból állították össze az adatbázist, mely alapján a személyiségjegyekre következtettek

Forrás:
unsplash.com/Ayo Ogunseinde

A szemmozgás alapján a szoftver meg tudja állapítani, hogy mennyire lelkiismeretes, társaságkedvelő, toleráns valaki, sőt, azt is kielemzi, érzelmileg mennyire instabil és kíváncsi valaki.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.