Egyéb kategória

Szép és ragyogó bőr természetesen, kemikáliák helyett

Mindenki szép, egészséges és ragyogó bőrre vágyik, és ezért sokan hajlandóak nagyobb összegeket is áldozni mindenféle kencék, lemosók, radírok, tonikok, kapszulába zárt vitaminkeverékek megvásárlásával, pedig a tiszta és sugárzó, feszes bőr titkát kicsit máshol érdemes keresni. Ehhez adunk most néhány megszívlelendő tanácsot.

vous - 2018.08.22.
Szép és ragyogó bőr természetesen, kemikáliák helyett

Fogadjuk el a saját bőrünket!

Senkinek nincs tökéletes és hibátlan bőre, ilyen legfeljebbb csak a plakátokon létezik, hosszú photoshopolás eredményeként. A szeplők és anyajegyek, a szárazabb vagy zsírosabb bőr, a nehéz napok környékén megjelenő pattanások, kamasz- és változókorban a hormonok hatása mindegyikőnket érint, csak mindenkit másképp, a bőrünk sajátunk.

Barátkozzunk meg vele, fogadjuk el, szeressük, és amit tudunk, tegyünk meg érte, ez a legfontosabb.

A szép bőr titka a táplálkozás

Akármit kenünk is magunkra, bármennyit áldozunk is a szépségápolásra, minden belül kezdődik, mégpedig azzal, hogy mit eszünk, és nemcsak azokra bőrre kimondottan jótékony alapanyagokra gondolunk, mint az uborka, a sárgarépa, a magas antioxidiáns tartalmú bogyós gyümölcsök, hanem a teljes étkezésre.

Egy-egy alapanyag nem fogja megszépíteni a bőrünket, viszont ha kiegyensúlyozott, egészséges, rostokba gazdag, lehetőleg minél több növényi alapanyagot tartalmazó ételt fogyasztunk, akkor egyre tisztább, ragyogóbb és feszesebb lesz a bőrünk.

Ez nem azt jelenti, hogy vegán életmódra kellene váltanunk, vagy hogy ne csúszhatna be néha cukros vagy zsírosabb, olajban sült étel, a szélsőségesség sosem jó, de érdemes törekedni a minél teljesértékűbb, nem feldolgozott alapanyagokból készült ételekre.

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.