Egyéb kategória

Akkor ez a kapcsolat – érdeklődés hiányában – elszakadt

Van úgy, hogy csak az egyik fél részéről lángol fel úgy igazán a szerelem. A másik fél meg benne van a kapcsolatban, de valahogy csak úgy fél lábbal. Fél szemmel néz, fél lélekkel érez. Nem érdeklődik igazán.

vous - 2018.08.19.
Akkor ez a kapcsolat – érdeklődés hiányában – elszakadt

Nemcsak az új, de egy régi kapcsolat haldoklását és végül pusztulását is okozhatja, ha a felek nem egyforma lelkesedéssel tesznek bele a kapcsolatba. Ha csak az egyik fél árad, az egyik fél ad, érdeklődik, kérdez. Ha csak az egyik fél aktív. Ha csak az egyik fél épít. A másiknak olyankor rombolnia se kell. Lusta, érdektelen, közönyös magatartása előbb-utóbb egészen biztosan megmérgezi, elveszejti a kapcsolatot. Akkor is, ha az nem tudatos nála.

Másik fél mást hozna elő belőle

Feltételezhetően egyébként semmi más sem tudatos az ilyen fél életében. Vagy csak a párkapcsolat az, és egészen pontosan az a fél, akivel együtt van, de mégis csak félig… szóval az a fél, aki ezt a tunyaságot hozza ki belőle. És valaki mással, lehet, teljesen más lenne a párkapcsolati egyensúly, dinamika. Máshol a hangsúlyok, másképp az erő.

Valamiért ez a kapcsolat az, ami nem a legjobbat hozza ki belőle, és valószínűleg nem vele, nem is a másik féllel van a baj, csak éppen ő nem érzi másik felének a párját. Nem érzi egy kerek egésznek önmagukat. Nem lett szerelmes. Akkor se lett szerelmes, ha ez kimondva, leírva valami borzalmasan szomorú történetet sejtet – és szomorú is, mert így kölcsönösen rabolják egymás idejét, energiáit a felek, de egyik se boldog igazán. Sőt egy kicsit se boldogok. Az áradó fél vesztesnek érzi magát, és ezer apró kudarcot él át, a másik meg eleve hiányol valamit, ami nélkül nem szabadna párkapcsolatban élni.

A cikk még nem ért véget, a befelyezést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek