Egyéb kategória

Ezzel a spirituális gyakorlattal kizárhatjátok egy kis időre a nagyvilág gondját, baját

A meditáció, a pozitív gondolatok vizualizálása és a lelki béke megtalálása gyakran segít elűzni a negatív dolgokat. De mi van akkor, ha úgy érzitek, az egész világ fájdalma a nyakatokba zúdul? Ezekkel a gyakorlatokkal enyhíthetitek a nyomást.

vous - 2018.07.28.
Ezzel a spirituális gyakorlattal kizárhatjátok egy kis időre a nagyvilág gondját, baját

A nagyvilág hírei elárasztják mindennapjaitokat, és van, akire kevésbé, van, akire nagyobb hatással vannak a negatív hírek. Ha ti is úgy érzitek, hogy túlzottan megérintenek titeket a világ gondjai, ezzel a spirituális gyakorlattal megnyugodhat a lelketek. Gondoljatok arra, hol lehettek a leghasznosabbak, hol tudtok leginkább segíteni, és ne arra összpontosítsatok, hány embert nem tudtok megmenteni a Földön. Ez a nézőpontváltás nagy változást hozhat az életetekben.

Stressz

Stressz
Forrás:
Depositphotos, Freepik

A Mindbodygreen egy olyan spirituális gyakorlatot mutatott be, amely által kicsit kizárhatjátok a világ gondját.

1. Nem segíthettek mindenkin

Először is ne felejtsétek el, hogy nem segíthettek mindenkin. Találjátok meg miben vagytok a legerősebbek, és koncentráljatok erre.

2. Lépésről lépésre

Meditáljatok és gondoljátok végig, mit is tehetnétek. Tegyétek fel magatoknak a kérdést: mit tehettek az előttetek álló szituációban? Mi a leghatékonyabb módja, hogy segíteni tudjatok? Ezután kezdjetek el cselekedni lépésről lépésre.

3. Ha túlvállaljátok magatokat, nem segíthettek senkin

Állítsatok fel fontossági sorrendet a megoldásra váró problémákról.

4. Az érzelmi áradat tehetetlenné tesz

Ha túl stresszesek vagytok, csak az érzelmeitekre koncentráltok, és nem tudtok cselekedni. Csendesítsétek le az érzelmeiteket, érzéseiteket, üljetek le, vagy feküdjetek hanyatt és koncentráljatok a légzésetekre, próbáljátok azt összhangba hozni a szívverésetek ritmusával. Gondoljatok arra, hogy egy nagy egész részesei vagytok, és mindegy hány ezer és ezer probléma vagy krízis van a világban, ez nem mind egyszerre csakis rátok hárul.

jóga természet meditálás

jóga természet meditálás
Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!