Egyéb kategória

Egy amerikai iskolában a rossz viselkedésért büntetés helyett meditálás jár

A fegyelmezetlen, rossz magatartású gyerekek az iskolában általában büntetést kapnak, az amerikai Baltimore egyik iskolájában azonban a meditációt alkalmazzák a büntetés helyet. Az eredmények meglepőek, a módszer ugyanis nagyon is működőképes.

vous - 2018.08.25.
Egy amerikai iskolában a rossz viselkedésért büntetés helyett meditálás jár

Az Up Worthy mutatta be a Baltimore-ban található Robert W. Coleman Általános Iskolát, ahol egy különös módszert alkalmaznak a diákok fegyelmezésére. A rossz magatartású, rosszul viselkedő tanulókat nem az igazgatóhoz küldik, nem kerülnek büntetésbe, hanem a meditálást javasolják nekik.

Objektum doboz

Kialakítottak egy olyan tantermet, amit kellemes fényű lámpákkal, dekorációval, puha párnákkal töltöttek meg a padok helyett.

Az illetlenül viselkedő gyerekek csak leülnek ebben a szobában, légzőgyakorlatokat végeznek, meditálnak, közben megnyugszanak. Kezdetben a szülők nem hitték volna, hogy ez működhet, de az iskola meditációra buzdította a gyerekeket, és a módszer bevált.

Gondoltátok volna, hogy az általános iskolás gyerekek képesek csendben ülni és meditálni? Pedig Amerikában ezt teszik.

Holistic Life Foundation – meditálás, jóga, környezetvédelem

A Robert W. Coleman Általános Iskola a Holistic Life Foundation nevű helyi nonprofit alapítvánnyal közreműködve hozta létre a büntetés helyett alkalmazott meditációt. Az alapítvány egyéb, iskola utáni elfoglaltságokat is kínál a gyerekeknek, hogy meditálhassanak, gyakorolhassák a jógát. A programban a környezetvédelem is fontos szerepet kap, a gyerekek saját zöldséges kerteket alakítanak ki, ellátogatnak a közeli farmokra, és ügyelnek a parkok tisztaságára is.

A kezdeményezés ma már nem egyedülálló, egyre több hasonló gondolkodású iskola van már az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.