Egyéb kategória

Ezeket a kérdéseket tegyétek fel magatoknak, ha úgy érzitek, nem vagytok jól

Mindenki életében vannak jó és rossz periódusok, sajnos ti sem vagytok kivételek. Amikor úgy érzitek, hogy semmi nem sikerül, semmi nem úgy alakul, ahogy ti szerettétek volna, könnyen úgy érezhetitek, hogy nem vagytok elég jók, nem vagytok elég jól. Ezeket a kérdéseket tegyétek fel magatoknak, hogy kiderüljön, mi is lehet a probléma és a következő lépés.

vous - 2018.07.24.
Ezeket a kérdéseket tegyétek fel magatoknak, ha úgy érzitek, nem vagytok jól

Vajon valóban arra koncentrálok, ami van, vagy arra, ami hiányzik?

Nem mindegy. Fontos, hogy arra figyeljetek, amitek van, és ne arra, ami lehetne, vagy ami lehetett volna.

Mi kell ahhoz, hogy szeretni tudjátok magatokat?

Hogy mások szerethessenek, fontos, hogy ti is szeressétek önmagatokat. Mi gátol meg ebben? Nos, az erre adott válasszal érdemes lehet foglalkozni – és elfogadni magatokat olyannak, amilyenek vagytok.

Forrás:
iStock

Mi visz közelebb a céljaitok eléréséhez?

Bizonyára nektek is vannak céljaitok, legyen az munka vagy magánélet. Gondoljátok végig, hogy hogyan tudnátok azt elérni és tegyétek meg az első lépéseket, majd a többit is egymás után, hogy egyre közelebb kerüljetek.

Lehet, hogy olyasmit szeretnétek, ami képtelenség?

Sokan esnek abba a csapdába, hogy olyamisre áhítoznak, amiről ők is tudják, hogy lehetetlen. Ti ne essetek ebbe a csapdába, gondoljátok végig, hogy amit szeretnétek, az reális-e vagy képtelenség, és eszerint módosítsatok a céljaitokon, ha szükséges.

Másét vagy a saját életemet élem?

Amikor eszetekbe jut, hogy mit szeretnétek, az valóban a ti vágyaitok, vagy más vágyai, csak a magatokévá tettétek? Ti mit szeretnétek valójában kezdeni az életetekkel? Ha megvan a cél, az első lépések szinte maguktól jönnek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.