Egyéb kategória

Nyílt levél minden “Marizósnak”. Könyvek a rendszerezésről

Cserta Szandra otthonszervezési szakértő, a Kívül Belül Boldogság blog szerzője számtalan alkalommal találkozik azzal a gondolattal, hogy az összes rendszerezési tipp, amit itthon ismerünk Marie Kondótól származik. Pedig nem ő az egyetlen, aki az otthonokban segített. Cikkében a legnagyobbakat válogatta össze.

vous - 2018.07.11.
Nyílt levél minden “Marizósnak”. Könyvek a rendszerezésről

Az utóbbi időben egyre többször kerül szóba egy-egy rendszerezési tippnél, hogy ez bizony Marie Kondo műve, és valamilyen szinten azt javasoljátok, hogy bármi, ami a renddel kapcsolatos, az Marie Kondotól eredhet csak. Így eljött az idő, hogy bemutassam nektek a világszerte több ezer rendszerezéssel foglalkozó szakember közül a legnagyobbakat.

Félreértés ne essék, ezzel nem Marie Kondo munkáját szeretném aláásni.

Világszerte milliókat motivál arra, hogy váljanak meg a felesleges tárgyaktól, és ezért hálás lehet neki mindenki. Inkább azt szeretném megmutatni, hogy ugyan Magyarországon az ő munkája terjedt el a legjobban, mégis rengeteg más szakember van még, akik ugyanolyan okosságokat tudnak nektek mondani, mint a KonMari módszer.

A rend az egy univerzális dolog. Minden kultúrában előfordul, de minden háztartásban mást jelent. Eltérőek a rendrakási szokásaink, hogy milyen mennyiségű tárgyat vagyunk hajlandóak elviselni az otthonunkban, vagy, hogy éppen milyen lelki állapotban vagyunk, és mennyire vagyunk képesek fenntartani a mindennapi rendet. Az életünket nem egy valaki befolyásolja, sok apróság: gondolatok és beszélgetések határozzák meg kikre hallgatunk, kikkel tudunk azonosulni, és éppen az életünk melyik szakaszában vagyunk.

Így még akkor is, ha számodra kizárólag Marie Kondo létezik, el kell szomorítsalak, Amerikában a rendszerezési iparág egy több milliárdos szakma, vagyis rengeteg ember él meg abból, hogy rendszerezi mások otthonát, már évtizedek óta. Mindenki egy kicsit másképp közelíti meg a rendet, a lényeg ugyanaz: legyél boldog az otthonodban, és találj meg mindent, amire éppen szükséged van.

Könyvek a rendszerezésről >>>

marie-kondo-rendrakas

A rendrakás művészete – Egy módszer, amivel örökre száműzhetitek a rendetlenséget

Az emberiség szerintem két csoportra osztható: a rendimádókra és a rendetlenekre. Persze vannak időszakok, amikor az egyik halmazból átkerülünk a másikba. Egy időre. De ez nem hosszú távú, csupán pillanatnyi „elmezavar”, amit valamilyen belső vívódás idéz elő. Vajon az a képesség, hogy rendet tartsunk magunk körül, tanulható? Marie Kondo – a rendrakás koronázatlan királynője – szerint határozottan! Tovább >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!