Egyéb kategória

Jobban jártok, ha messze elkerülitek ezeket a netes szépségtanácsokat

A neten számtalan beváltnak mondott szépségtanács terjed, mely megoldást kínál a legelterjedtebb bőr- és sminkproblémákra. Ezekkel a szenzációs házi praktikákkal csak egy baj van: rendkívül károsak.

vous - 2018.07.10.
Jobban jártok, ha messze elkerülitek ezeket a netes szépségtanácsokat

Ne tegyetek fogkrémet a pattanásokra

Elterjedt népi praktika a fogkrém használata pattanások ellen. A fogpasztát azért javasolják, hogy leszárítsa a pattanásokat, de a várt eredmény helyett csak ronthattok a helyzeten. A fogkrém ugyanis irritálja a bőrt, és hiperpigmentációt, újabb foltokat okozhat.

El a hajlakkal az arctól!

Néhány videóban azt az elvetemült jelenetet láthatjuk, melyben a hölgy, miután elkészült tökéletes sminkjével, a folyamat megkoronázásaként hajlakkal fixálja a produktumot. A hajlakk talán még a fogkrémnél is rosszabb választás. Sok benne az alkohol és az egyéb, hozzáadott anyagok, ami a kiszáradás mellett egyéb bőrproblémákat is okozhat.

nő citrom

nő citrom
Forrás:
unsplash.com/Noah Buscher

A citrusokat hagyjátok inkább a hűtőben

A déli gyümölcsök nemcsak szárítják a bőrt, de nyáron még egy extra veszéllyel is kecsegtetnek. Olyan anyagokat tartalmaznak ugyanis, melyek fototoxikus reakciókat okoznak napfény hatására, ami leégésszerű tüneteket produkál a bőrön.

Az alkohol is tiltólistás

Meglepően sok arcápolási termék van tele alkohollal. Különösen a zsírosodás elleni, pattanásos bőrre készülő szerek érintettek, de nemcsak ezek. Az alkohollal az a fő probléma, hogy leoldja a bőrünkről azokat a jó bacikat, melyek egészségünk védelmében dolgoznak. A bőr így sokkal érzékenyebb lesz a fertőzésekkel, gyulladásokkal szemben, és ha ez nem lenne elég, kétségbeesetten elkezdi „visszazsírozni” magát. Vagyis az arcotok ahelyett, hogy szárazabb lenne, még zsírosabbá válik.

Ajánlott cikkek