Egyéb kategória

Vigyázzon mindennapi test- és arcápolási rituáléjára

A bőrápolás nem olyan feladat, amit elég olykor-olykor teljesíteni, amúgy pedig nem fontos. Épp ellenkezőleg! Rögtön meglátszik, ha esetleg egy-egy nap kimarad, vagy a formula nem a legtökéletesebb.
vous - 2022.10.12.
Vigyázzon mindennapi test- és arcápolási rituáléjára

Az emberi szervezet nyomban jelzi, ha valami nem stimmel. Márpedig a bőr tisztításának és ápolásának elhanyagolása pontosan ebbe a kategóriába tartozik. Nem pusztán az esztétikum miatt, bár az kétségtelen, hogy aligha akad bárki manapság, aki szívesen gyarapítaná a szarkalábai számát. De túl a látványon, van még valami, ami miatt életbevágóan fontos az optimális, személyre szabott bőrápolás minden áldott nap. A bőr beborítja a testet, s az immunrendszer védelmi vonalaként szolgál. Külső rétegként, ami legelőször érintkezik a behatolókkal. Ha az egészséges állapot a jellemző a megfelelő ápolás következtében, akkor a betolakodóknak esélyük sincsen, miközben a bőr természetes szépsége, ragyogása is megőrizhető.

Mi az első lépés?

Vélhetően nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a tisztítás. A szmogos, koszos, szennyeződésekkel túlzsúfolt levegő nemcsak a tüdőbe jut el, hanem annak a komponensei a bőrön landolnak. Ahol az alapban termelődő faggyúval összekeveredve ütős szigetelőanyagot hoznak létre. A pórusok innentől kezdve fuldokolnak, nem jutnak megfelelő mennyiségű levegőhöz, tápanyagokhoz és vízhez. Magyarul a mindennapi kosz lemosása kulcsfontosságú, és természetesen nem csupán az arcbőrről.

https://cosibella.hu/hu/menu/haj-es-test/test/borradirok oldalon található termékeket az ápolás későbbi szakaszában javasoljuk használni. Az első fázisban ugyanis a minél kímélőbb tonikoké, tisztítóké a főszerep, amik óvatosan eltávolítják a szennyeződéseket és helyreállítják a bőr pH értékét. Ha ez megvan, akkor következhet a további ápolás. Reggel és este egyaránt javasolható az arc megmosása, lévén mindkét napszakban más miatt praktikus a felfrissülés és tisztaság borítékolása. Ha az arcmosás megtörtént, akkor a tonizálásé a főszerep. A vitaminokkal és különböző hatóanyagokkal felturbózott variációk kivétel nélkül ideálisak.

Miért annyira fontos az optimális pH érték fenntartása és megőrzése?

Azért, mert a bőr enyhén savas pH-ja ad otthont az úgynevezett mikrobiomnak. Vagyis azoknak a baktériumoknak, mikroorganizmusoknak, amik szabad szemmel ugyan nem láthatóak, ellenben jelentős mértékben hozzájárulhatnak a bőr tökéletes egészségéhez és az immunrendszer akadálytalan működéséhez. Ha ez a savas közeg nem adott, ha az értékek a fejük tetejére állnak az bizony komoly gubancokhoz vezethet. Ott tartottunk a napi rutinban, hogy a tonizálás megtörtént. Ezek után jöhetnek a szérumok: https://cosibella.hu/hu/menu/arc/szerumok-19105. Magas hatóanyagtartalmukról híresek, aminek köszönhetően a fiatalos, üde bőr zálogaként is kezelhetőek.

Végül az olajos és vízbázisú krémes felvitelnek lehet értelme, hogy segítsen megkötni a folyadékot, azaz egyszerre hidratál és táplál. Zsíros bőrre ideálisak a tápláló növényi olajokkal dúsított variációk, melyeknek köszönhetően a bőr könnyen visszazsírozható. Érzékeny vagy gyulladt bőr esetén célszerű olyan típusokat keresni, amelyek nyugtató hatású hatóanyagokat tartalmaznak, de vitaminok, antioxidánsok, hidratáló összetevők is segíthetnek. Vízhiányos bőrre teljesen logikus, hogy a hidratáló hatású változatok a legalkalmasabbak, amelyek egyszerre hidratálnak és frissítenek. Jó, ha például kéthetente arcmaszkot használsz, vagy illóolajokkal fűszerezett vízben fürödsz.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!