Egyéb kategória

Viszlát, kócos haj! Trükkök, amiket nem érdemes alábecsülnötök

Egy nő életében a reggeli ruhapara után a hajkérdés talán a második legnagyobb nyűg. Összefogjam? Kiengedjem? Begöndörítsem? Kiegyenesítsem? Egyáltalán mit kezdjek a kócokkal? Íme néhány jelentéktelennek tűnő, ám annál fontosabb szabály, amit ha betartotok, nem kell többé megküzdenetek a gubancokkal. 

vous - 2022.01.19.
Viszlát, kócos haj! Trükkök, amiket nem érdemes alábecsülnötök

Van élet hajmosás nélkül! Rimóczi Zsófi

Van élet hajmosás nélkül – ezek a nők bebizonyítják

„Tiniként láttam egy ismeretterjesztő sorozatot az emberi testről. Az egyik részben a hajról volt szó. Két dolog maradt meg nagyon: az egyik, hogy vannak, akik hajvágás nélkül, évekig növesztik a hajukat, akkor sem nő nekik egy bizonyos hossznál tovább. A másik, hogy a haj és a fejbőr valójában öntisztuló, egy idő után nincs szükség samponra, balzsamra. Néhány hónap, és gyönyörű, egészséges hajkoronánk lesz enélkül is” – kezdi főszerkesztőnk, Eszter egy korábbi cikkét, amit ITT olvashattok tovább. 

Balzsam mindenekfelett

Egy jó balzsam a hajápolás kis feketéje! Szerezzétek be a hajtípusotoknak megfelelő változatot, és használjátok rendszeresen. Egyes tévhitek szerint a balzsamhasználattól gyorsabban zsírosodik a haj, de ettől nem kell tartanotok. Kerüljétek a hajtöveket, és a hajvégeken oszlassátok el minden hajmosás után, higgyétek el, csodákra képes. A haj simább lesz, puhábbá válik, és ezáltal máris kevésbé gubancolódik. Emellé heti egyszer szánjatok időt arra is, hogy felrakjatok egy hajpakolást – ennyi „me-time” csak jár, nem? 

Egy jó fésű mindig jól jön! 

Habár a hajkefe használata gyors és egyszerűbb, ráadásul fájdalommentesebb is, ne féljetek a fésűktől sem. Egy ritka fogú fésűvel tincsenként fésüljétek át a hajatokat naponta többször, és kevésbé csomósodik majd. Ne feledjétek, a titok egyszerű: minél ritkábban fésülitek, idővel annál több csomótól kell megszabadítanotok magatokat. 

Felejtsétek el a tévhitet, miszerint hajmosás után egy törölközővel érdemes jól – és a hangsúly itt a „jól” szón van – átdörzsölni a hajatokat. Vizesen még sérülékenyebbek a hajszálak, így érdemes egy gyengéd, de annál aprólékosabb fésülést beiktatni hajszárítás előtt. A fésülést ne a hajtövektől kezdjétek, hanem első körben a hajvégeket bontsátok ki, majd haladjatok felfelé. A jó fésű mellé egy dologra lesz szükségetek: türelem, türelem, türelem. 

Forrás:
Freepik / engin akyurt

Fő a védelem – alváskor is! 

Szeretjük azt hinni, hogy alváskor jobb szabadon hagyni a hajunkat, de ezzel nem feltétlen segítük magunkon – pláne nem a gubancokon. A szeretett tincseink ugyanis alváskor sem pihennek, ilyenkor is ugyanúgy kócolódnak, sőt. Kerüljétek el a bajt, és fogjátok össze éjszakára: használjatok puha textilből készült hajgumit, ami nem töri meg a hajszálakat. Ha bírjátok a természetes hullámokat, copfozás helyett fonjatok, és máris kész a másnapi frizura. 

Kerüljétek az alkoholt!

Aggodalomra semmi ok, nem ital formájában kell kiiktatnotok az életetekből. Mindig figyeljetek arra, hogy a kedvenc terméketek milyen összetevőket tartalmaz. Az alkoholtartalmú hajápoló szerek ugyanis jobban szárítják a hajszálakat, ezáltal pedig máris könnyebben csomósodik, gubancolódik a haj. Keressétek a ti hajtípusotoknak megfelelő, lehetőleg természetes összetevőjű termékeket, amikkel elkerülhetitek a nem kívánt csomókat. 

Ha búcsút mondtatok a kócoknak, jöhetnek a legjobb frizurák! 

Stresszmentesen

Objektum doboz

Villámgyorsan

Objektum doboz

Egy perc alatt

Objektum doboz

haj-szin-frizura-szines

Még több cikket olvasnátok a témában? 

Ajánlott cikkek