Egyéb kategória

5 tipp lefekvés előttre, hogy sokáig szépek maradjunk!

Egy fárasztó munkanap vagy egy buli után nincs sok kedve az embernek az megfelelő bőrápolásra gondolni. Ám ha ez rendszeressé válik, ne csodálkozzatok, ha a vártnál hamarabb fogtok öregedni…

vous - 2020.10.21.
5 tipp lefekvés előttre, hogy sokáig szépek maradjunk!

1. Vegyetek egy fürdőt!

Azért, hogy testeteket és lelketeket felkészítsétek az éjszakára és stresszmentesen feküdjetek le, érdemes egy nyugtató habfürdőt venni, mielőtt álomra hajtanátok a fejeteket. Ha tehetitek, a fürdővízbe tegyetek néhány csepp levendulát, így a hatás még teljesebb lesz!

2. Mossátok le a sminket!

Nem vagytok egyedül, akik egy hosszúra nyúlt éjszaka után csak beestek az ágyukba, reggel pedig bedagadt, fáradt szemekkel ébredtetek. Pedig a sminklemosás az egyik legfontosabb dolog elalvás előtt, ezért ezt lehetőleg soha nem hagyjátok ki, hiszen egy éjszaka alatt bőrötök akár éveket is öregedhet a smink miatt! Egyszer ki is próbáltuk.

Forrás:
unsplash.com

3. Hidratálják a bőrötöket!

Miután lemostátok a sminket, ne feledkezzetek meg az éjszakai hidratálásról. Éppen ezért használjatok az arcbőrötöknek megfelelő éjszakai krémet. Íme olyan arckrémek, amelyekről nem is sejtitek, hogy magyarok.

4. Citromos víz!

Lefekvés előtt érdemes meginni egy pohár citromos vizet, ami hidratáltan fog benneteket tartani az egész éjszaka folyamán. Ha ezt megtesszük, garantáltan frissebben fogtok reggel felébredni! Leteszteltük: ez történik a testetekkel, ha egy hónapig minden napot citromos vízzel indítotok.

5. Alvás!

Akármilyen közhely, a megfelelő mennyiségű alvástól szépülünk és később is öregszünk. Így kiemelten fontos, ügyelnünk arra, hogy minden este aludjunk 7-8 órát, hiszen szervezetünknek ennyire van szüksége a regenerálódáshoz! Tanuljatok meg aludni, hogy sikeresek legyetek! De ha nem, legalább sikerül kialudnotok magatokat

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.