Egyéb kategória

Hogyan csökkentsétek a fényszennyezettséget?

A fényszennyezettségről keveset beszélünk, hiszen közvetlen környezetszennyező hatásai nincsenek – viszont az ökoszisztémát teljesen átrendezi, ezzel megborítja a természet egyensúlyát. Könnyedén csökkentheted a fényszennyezettséget akkor, ha megfogadod ezt a néhány tippet.

vous - 2018.06.22.
Hogyan csökkentsétek a fényszennyezettséget?

Ne használj annyi fényt!

A legegyszerűbb módszer nyilván az, ha nem használsz annyi világítást. Ahol nem szükséges, ne kapcsold fel a lámpát, ne hagyd a lakáson kívül sem égve, ha nem feltétlenül szükséges. Ha kell, használj mozgásérzékelőket a kinti világításnál is, így nem ég feleslegesen akkor, ha nincs rá szükség.

Ne vidd túlzásba!

Sokan úgy gondolják, hogy ha már környezetbarát LED-égőkkel világítanak, akkor annyit égethetik őket, amennyit akarják – hiszen zöldek, nem? Csakhogy a plusz használat miatt könnyen lehet, hogy lassan be is érik az a mennyiség, amit egyébként hagyományos égőkkel elhasználnánk. A LED-et is érdemes úgy felfogni, mintha hagyományos égőről lenne szó, és akkor nem használsz belőle annyival többet.

Olvassátok tovább a cikket a Fyouture oldalán.

Forrás:
Unspalsh
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!