Egyéb kategória

Egészséges ébredés kimaxolva: Frissítő reggeli méregtelenítő italok

A reggeli indítást sokan elképzelhetetlennek tartják kávé nélkül. A testnek valóban szüksége van egy a bizonyos löketre az anyagcsere beindításához. Összeszedtünk néhány energetizáló, méregtelenítő hatású reggeli italt, melyek hozzájárulnak, hogy a napod jól induljon, ezért érdemes átgondolnod, hogy a kávédat esetleg lecseréld ezekre.

vous - 2018.06.20.
Egészséges ébredés kimaxolva: Frissítő reggeli méregtelenítő italok

Meleg limonádé

21 napos tisztító kúraként alkalmazható és nevében a recept: tulajdonképpen egy hagyományos – cukor nélküli – limonádéról van szó, amelynek alapja azonban nem hideg – pláne nem jeges – hanem langyos, mondjuk test hőmérsékletű víz. 4 deciliternyibe csavarjuk egy fél citrom levét és azt kortyolgassuk még reggeli előtt. A víz tisztít, a citrom leve lúgosít, a langyos víz pedig – a hideggel ellentétben – nem von el energiát a szervezettől, ebből adódik az ital pozitív hatása.

Dinnyelé

Sokkal intenzívebb íze miatt sokak számára talán vonzóbb a meleg nyári esték üdítő italaként is ajánlható, szintén tisztító hatású dinnye-uborka kombó. Reggeli előtt is egészséges! Alapja néhány szelet görögdinnye, 2-3 feldarabolt
uborka, némi citromlé, mentalevél és persze tiszta víz. Mindezek összeturmixolva remek hatással vannak a májunkra, főképp az ammónia tartalmú, mérgező hatású anyagok eltávolításában segítenek, miközben emelik energiaszintünket.

Zöld tea

Élvezetes és egészséges reggeli ital. Ázsiában már évezredek óta használják és élvezik jótékony hatását. Citrusfélékkel keverve felerősítik egymás méregtelenítő hatását és nagy mennyiségben juttatnak antioxidánsokat a szervezetünkbe.

Felgyorsítja az anyagcserét ezért különösen a méregtelenítést korábban elhanyagolók számára javallott akár napi többszöri fogyasztása is.

Trópusi juice

Az előbbieknél különlegesebb, nem mindig és nem mindenki számára elérhető reggeli  ital a trópusi gyümölcs turmix. Mangó és ananász keverésével készíthető és remek társunk, intenzív antioxidáns bomba lehet a szabad gyökök elleni küzdelemben. Tisztító hatása mellett, vitaminokban és rostokban gazdag, rendkívül tápláló és energetizáló hatású is. Már egy hét után érzékelhetően pozitív változásokat tapasztalhatun mindennapos fogyasztása esetén.

Olvasd tovább a Sport4you oldalán.

Forrás:
Unsplash

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon