Egyéb kategória

Miben fogtok futni a Hungaroringen? Ideje lecserélni a futócipőtöket?

Az emberek nagyon ragaszkodók tudnak lenni olykor-olykor. Ez általában nem is jelent gondot, hiszen nem véletlenül szeretjük körbe venni magunkat olyan tárgyakkal, amikhez emlékeket fűzünk. Azonban, ha ez a dolog például a kedvenc edzőcipőnk, azzal már lehetnek problémák. A Ring Run futóversenyig alig több mint egy hónap van hátra, itt az ideje frissíteni ruhatárunkat, ha már lehasználtuk lábbelinket. 

vous - 2018.06.11.
Miben fogtok futni a Hungaroringen? Ideje lecserélni a futócipőtöket?

Külalak

Nem mindegy, hogy a futócipőd csupán piszkos, és ideje kimosnod, lemosnod, vagy már meglátszanak rajta az elnyűttség tipikus jelei: a talpa kezd leválni, a varrás szép lassan meglazul és elenged, a sarka már teljesen le van taposva, és ettől megtört az anyag.

Kényelem

Mindenki szereti a kényelmes cipőket. Azonban ha a futócipőd már teljesen felvette a lábad alakját, és rásimul mindenhol a lábadra, az azt jelentheti, hogy nem nyújt a bokádnak, illetve a lábfejed többi részének támogatást. Ha pedig nem támasztja meg kellőképpen, előfordulhat, hogy jobban fog benne fájni a lábad egy idő után. Ha viszont ennek az ellenkezője történik, és a lábadon egyre több a vízhólyag, meglehet, hogy annyira eldeformálódott már a cipő, hogy nem passzol a lábad formájához.

Méret

Előfordulhat, hogy a cipőd egyszer csak túl kicsi vagy túl nagy lesz. Ezt sok minden okozhatja. Lehet, hogy egyszerűen csak túl sokat futottál benne, de súlygyarapodás vagy súlycsökkenés, terhesség, de egyéb okai is lehetnek.

Olvassátok tovább a cikket a Sport4you oldalán!

vous húzós interjú születésnap Fekete Anna Eszter

A 10 legfontosabb szabály futócipő-vásárláshoz – szakértő válaszol

A legnagyobb hibát a kezdő futó már az elején elköveti, ahogy én is. Előszedtem a cipősszekrény aljáról egy olcsó, ócska kínai tornacipőmet, mondván, hogy egy félórás kocogásra nem kell egy vagyonért beruházni valami gyönyörűségbe. Igen ám, de néhány végigszenvedett kilométer után szívem szerint feladtam volna a projektet… Fájt a térdem, a bokám, a lábfejem, a kislábujjam – panaszkodtam. Pedig az egészet én szúrtam el.

Fekete Anna Eszter cikkét ide kattintva >>> olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek