Egyéb kategória

A legidősebb kismamák a világon

Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy valószínűleg megdőlt a legidősebb édesanya világrekordja: egy hetvenéves asszony nyárra várja a gyermekét.

vous - 2018.06.06.
A legidősebb kismamák a világon

A mexikói Maria de la Luz hetven évével, ősz hajával igazi nagymamának tűnik, s bár erről nem szólnak a források, lehet, hogy már rég az is. Hét gyermeket szült eddig, szeretetben fel is nevelte őket, amikor így, élete alkonya felé bandukolva meglepetésként érkezett a nyolcadik.

Maria úgy nyilatkozott, hogy a harmadik hónap után vette csak észre, hogy terhes, a szkeptikusok viszont abban biztosak, hogy az asszony csakis mesterséges megtermékenyítéssel eshetett teherbe ilyen idősen. Akárhogy is, a kislány egészségesen fejlődik, és júliusban jön majd világra császármetszéssel – a műtétet az anyuka kora indokolja.

Egyedül a gyerekek nem örülnek, szerintük „anyjuk idős már az ilyen dolgokhoz”, de Maria nyilvánvalóan másképp gondolja.

Daljinder Kaur, a világrekord tartója

A most már 73 éves indiai nő a jelenlegi világrekorder, 72 évesen hozta világra kisfiát. Bár kitart amellett, hogy jó döntést hozott a mesterséges megtermékenyítéssel, bevallotta, hogy ebben a korban szülni sokkal nehezebb volt, mint gondolta. Vérnyomása magas, ízületei fájnak, erőnléte is hagy kívánnivalót maga után, ezért nehéz volt a mászó, aztán meg járni megtanult kisfiú után rohangálni.

Hiába ment orvosokhoz, egyik sem tudott segíteni azon, hogy az anyuka nagyon hamar elfárad. A 80 éves apuka, aki korábban rosszul érezte magát amiatt, hogy nem tudott gyereket nemzeni, arról mesélt, hogy felesége 3 hónapon át tudta szoptatni a babát, és annak alacsony születési súlya miatt akadtak gondok, most is vékonyabb a kortársainál.

A cikket ITT olvashatjátok tovább.

terhes kismama

Forrás:
pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.