Egyéb kategória

A legidősebb kismamák a világon

Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy valószínűleg megdőlt a legidősebb édesanya világrekordja: egy hetvenéves asszony nyárra várja a gyermekét.

vous - 2018.06.06.
A legidősebb kismamák a világon

A mexikói Maria de la Luz hetven évével, ősz hajával igazi nagymamának tűnik, s bár erről nem szólnak a források, lehet, hogy már rég az is. Hét gyermeket szült eddig, szeretetben fel is nevelte őket, amikor így, élete alkonya felé bandukolva meglepetésként érkezett a nyolcadik.

Maria úgy nyilatkozott, hogy a harmadik hónap után vette csak észre, hogy terhes, a szkeptikusok viszont abban biztosak, hogy az asszony csakis mesterséges megtermékenyítéssel eshetett teherbe ilyen idősen. Akárhogy is, a kislány egészségesen fejlődik, és júliusban jön majd világra császármetszéssel – a műtétet az anyuka kora indokolja.

Egyedül a gyerekek nem örülnek, szerintük „anyjuk idős már az ilyen dolgokhoz”, de Maria nyilvánvalóan másképp gondolja.

Daljinder Kaur, a világrekord tartója

A most már 73 éves indiai nő a jelenlegi világrekorder, 72 évesen hozta világra kisfiát. Bár kitart amellett, hogy jó döntést hozott a mesterséges megtermékenyítéssel, bevallotta, hogy ebben a korban szülni sokkal nehezebb volt, mint gondolta. Vérnyomása magas, ízületei fájnak, erőnléte is hagy kívánnivalót maga után, ezért nehéz volt a mászó, aztán meg járni megtanult kisfiú után rohangálni.

Hiába ment orvosokhoz, egyik sem tudott segíteni azon, hogy az anyuka nagyon hamar elfárad. A 80 éves apuka, aki korábban rosszul érezte magát amiatt, hogy nem tudott gyereket nemzeni, arról mesélt, hogy felesége 3 hónapon át tudta szoptatni a babát, és annak alacsony születési súlya miatt akadtak gondok, most is vékonyabb a kortársainál.

A cikket ITT olvashatjátok tovább.

terhes kismama

Forrás:
pexels
Ajánlott cikkek