Egyéb kategória

A japán „erdőfürdőzés” a legújabb wellnesstrend

A fák lombjainak susogása, a madarak csiripelése, a levelek között átszűrődő napfény, a virágok illata, a zöld ezer és ezer árnyalata – mind olyan dolgok, amik nyugalommal töltenek el bennünket, amik segítenek feltöltődni, megújulni. A japán erdőfürdőzés pont ezeket helyezi előtérbe.

vous - 2018.06.02.
A japán „erdőfürdőzés” a legújabb wellnesstrend

A shinrin-yoku szó szerint erdőfürdőzést jelent, és Japánban már a ’80-as évek óta él a kifejezés és az ezt takaró tevékenyég: az, hogy elmerülünk az erdő atmoszférájában, élvezzük annak szépségét, nyugalmát. Az utóbbi hónapokban a nyugati világ is felkapta az erdőfürdőzést, úgy emlegetik, mint a legújabb wellnesstrendet. Jótékony hatása valóban bizonyított, míg mellékhatásai szinte nincsenek. Ráadásul nincs másra szükségünk, mint egy erdőre és saját magunkra.

Miből áll az erdőfürdőzés?

Fontos, hogy ne keverjük össze az erdőfürdőzést az erdőben való futással, túrázással vagy egyéb fárasztó tevékenységgel.

Az erdőfürdőzés lényege pont az, hogy nincs célunk, nem akarunk teljesíteni semmit, nem törekszünk a napi 10 000 lépés elvégzésére vagy tűzifagyűjtésre. Egyszerűen csak vagyunk, könnyedén sétálgatunk, megpihenünk az erdőben, és közben élvezzük, ahogy minden érzékszervünket gyönyörködteti. Hallgassuk a levelek susogását, a madarakat, figyeljük meg a fény és árnyék játékát, fedezzük fel a zöld minél több árnyalatát. Tiszteljük és szeressük a természet kincseit!

Kíváncsiak vagytok, milyen hatásai vannak? ITT elolvashatjátok. 

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.