A paradicsomos spagetti az olaszok talán legkedveltebb tésztaétele, nálunk sajnos inkább a kommersz változatok terjedtek el, köszönhetően a menzáknak és a kifőzdéknek, de ha megadjuk, ami jár neki, akkor tényleg elképesztően finom, és még minőségibb alapanyagokkal készítve is kiadós!
Tagadhatatlanul népszerű az olasz konyha nálunk is, ahogy sokfelé a világban, a gyors és egyszerűen összedobható tésztaételeik tényleg zseniálisak, ahogy a pizzáikért is tényleg csak rajongani lehet. És ahogy nő a rajongás az oalsz konyháért, úgy szaporodnak a boltok polcain a konyhakész, különféle ízesítésű paradicsomszószok, úgynevezett sugók, illetve a mártásalapok és fixek kínálata.
Ezek egyrészt relatíve drágák, ahhoz képest mindenképpen, hogy mennyivel tudnak többet a natúr passzírott paradicsomnál, leszámítva némi fűszert és esetleg minimális zöldséget, másrészt tele vannak pakolva aromákkal, stabilizátorokkal, tartósítószerrel.
A házi változat jóval kiadósabb, gyors és egyszerű, tudjuk, mi van benne, a saját szánk ízére alakíthatjuk, és valljuk be, azért jóval csábítóbb, ha magunk készítjük!
Ha igazán finomat szeretnénk, ízeket kell bele pakolni, fűszer, bor és még pár mediterrán kiegészítő formájában, ami lehet olajbogyó, kapribogyó, aszalt paradicsom vagy akár szardella, mint az alábbi receptben, friss paradicsom helyett pedig használhatunk alapként natúr passzírozott paradicsomot, úgynevezett passetát, amíg nem jön el a hazai szabadföldi paradicsom szezonja!
A pikáns paradicsomos spagetti receptjét a Cookta.hu oldalon találjátok, amit ide kattintva >>> érhettek el.
10 olasz tészta a spagettin túl – Új formák a megszokott szószok alá
Sajtos tészta, bolognai, carbonara. De csak olyan magyarosan. Sokféle tészta készül a mediterrán régióban, mi mégis kipécéztük magunknak a spagettit, a masnit vagy a pennét. Van élet az összegubancolódó "kicsi húrokon" túl is! 🙂 Most bemutatok nektek 10 tésztát, amit bátran ajánlok. Az étel megfelelő karakterét nagyban befolyásolja a tészta mérete és alakja is, próbáljátok csak ki a megszokott recepteket új alapokkal, és ámuljatok! Az ízlelőbimbóitoknak ez a nap lesz az új születésnapja! Katt ide >>> a tésztákért!