Egyéb kategória

3 kérdés, amit érdemes magatoknak feltenni, mielőtt gyereket vállaltok

Totál illúzióromboló, semmi köze a romantikához, de a gyerekvállalás sokkal komolyabb és felelősségteljesebb dolog annál, hogy egy nagy szerelemre alapozzátok. Ha tudatosan szeretnétek gyereket vállalni, a következő kérdéseken mindenképp rágjátok át magatokat!

vous - 2020.09.05.
3 kérdés, amit érdemes magatoknak feltenni, mielőtt gyereket vállaltok
anya gyerek újszülött baba csecsemő

10 őszinte kérdés, amit minden nő feltesz magában az első gyereke születése előtt

Miért hullik a hajam, ez normális? Mennyire fog fájni? Miért paráztat mindenki? Akkor most parázzak? Vagy ne? Mit vigyek a kórházba? Félnem kell a szülőszobában? Azonnal fogok tudni szoptatni? Vagy valaki segít nekem? Ilyen és ehhez hasonló kérdések gyötörnek mindenkit, aki még nem élte át a szülést és az anyaságot. Szerencsére vannak olyanok, akik már anyukaként őszintén mesélnek a tapasztalataikról. A cikket ide kattintva olvashatjátok.

1. Honnan érkezik a segítség?

Talán elsőre bele sem gondoltok abba, milyen sokat számít, hogy közel van a segítség. Persze, vannak olyan szülők, akik egyedül kénytelenek megoldani a gyereknevelést, de azért nagyon fontos, hogy valaki legyen, akivel osztozni lehet ezen a 24 órás munkán. Egy afrikai mondás szerint egy gyerek felneveléséhez egy egész falura van szükség. Azért ez nyilván enyhe túlzás, de a lényeget érezhetitek belőle. Nem mindegy, ki segít a baba születése utáni első teendőknél. Kihez lehet fordulni a kérdésekkel. Ki vigyáz rá, amikor szeretnétek fél nap pihenőt. Ki hozza el a bölcsiből, amikor nektek már vissza kell mennetek dolgozni? Ha a rokonok, barátok vagy ismerősök nem érnek rá (vagy nem olyan a kapcsolat), akkor van-e lehetőségetek bébiszitterre bízni a kicsit?

2. Honnan lesz elég pénzünk?

A szerelemben sokszor kevés szó esik az anyagiakról. Talán túl kevés is, pedig a pénzügyek komolyan meg tudják mérgezni a kapcsolatot, ha nincsenek tisztázva a keretek és a lehetőségek. Ha szeretnétek gyereket vállalni, vázoljátok fel az anyagi helyzeteteket, és kezdjetek el félretenni már a baba érkezése előtt arra, hogy egyszer majd kirepül a fészekből, és még akkor is támogatnotok kell.

3. Ki marad otthon a gyerekkel? Mi történik válás vagy halál esetén?

Az első kérdést általában megvitatják a párok. A további kettővel pedig nem foglalkoznak, mert nem illik. Vagy azért nem, mert nem szokás. Vagy azért nem, mert milyen dolog erre még csak gondolni is, amikor minden a legnagyobb rendben van. Mi is azt szeretnénk, hogy mindenkinél minden maradjon a legnagyobb rendben, de sajnos a világ nem így működik. Higgyétek el, bármilyen nehéz, érdemes előre átgondolni azokat a helyzeteket, amelyek váratlanul érkezhetnek az életetekbe.

Természetesen még sokkal több kérdést érdemes átgondolni ennél. Nektek mi okozott még fejtörést a gyerekvállalás előtt?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!