Egyéb kategória

Természetes növényi olajok és vajak, amelyeknek fényvédő hatásuk is van

2018 az az év, amikor már ciki leégni. Harap a nap, komolyn kihívást jelent minden bőrtípus számára, hogy védekezzen a káros napsugárzás ellen. Segítsetek a szervezeteteknek azzal, hogy a megfelelő napfényvédelemről gondoskodtok. Ha hiszitek, ha nem, léteznek olyan növényi olajok és növényi vajak, amelyek fényvédőként is alkalmazhatók. Mi azt javasoljuk, ne önmagában csak ezt használjátok, hiszen a megállapított faktorszám nem magas, de alapozásnak elég jó lehet.

vous - 2018.05.28.
Természetes növényi olajok és vajak, amelyeknek fényvédő hatásuk is van

Akik elkezdtek odafigyelni arra, mit kennek a bőrükre, azok valószínűleg nagy keresgélésben vannak nyár elején, ugyanis a kémiai fényvédők többsége tele van kémiai anyagokkal, vegyszerekkel, illatanyagokkal.

A fizikai fényvédők hatalmas változáson mentek át az elmúlt évtizedekben, de a termékek többsége még mindig nem terül el olyan szépen a bőr felszínén, hogy hosszú távon komfortos legyen. Illetve ezek hatóanyagait is sokan megkérdőjelezik.

Léteznek olyan növényi olajok és vajak, amelyeknek azonban ismert a fényvédő faktorszáma. Sajnos, ez a szám a legtöbb esetben nem magas, így komoly napfényvédelemmel nem számolhattok. Azonban ha hidratálóként ezzel kenitek a bőrötöket, akkor nemcsak természetesen tápláljátok azt, hanem minimális védelmet is biztosítotok a számára.

sellei lilla szerzofoto

„Nem mindig a legdrágább a legjobb” – Naptejkisokos kezdő anyukáknak

Milyen naptejjel kenjük a gyerekeket, ha bőrbarát és jól védő naptejet szeretnénk használni? Hogyan igazodjunk ki? Mikre figyeljünk oda? Csak néhány kérdés azok közül, amik minden anya fejében ott lebegnek.

Séllei Lilla korábbi cikkét ide kattintva olvashatjátok.

Növényi olajok és vajak, amelyek fényvédővel rendelkeznek:

A leghatékonyabb védelem azonban még mindig az, ha:

  • délelőtt 11 és délután 16 óra között nem mentek napra
  • mindig viseltek kalapot
  • mindig viseltek napszemüveget
  • hosszú ujjú, lenge anyagból készült, UV-védelemmel ellátott ruházatot viseltek.

Higgyétek el, a fehér bőr sem ciki. Inkább legyetek Hófehérkék, mint hogy valami bajotok legyen!

nyar-vegi-beauty-detox-igy-hozhatjatok-rendbe-mindazt-amit-megviselt-a-tul-sok-napozas-molnar-viola-anna

Csak a leégés káros? 5 tévhit a napozásról, amivel itt az idő leszámolni!

Idén extra hamar tört be a jó idő, a télből egyből nyárra váltottunk, az utcákat pedig ellepték a megpirult, leégett emberek. Hiába a sok figyelmeztetés, még mindig rengeteg a tévhit a napozásról és úgy látszik, legtöbben még mindig félvállról veszik a napégés okozta veszélyeket. Pedig lenne mitől tartani – mutatjuk. A cikket ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.