Egyéb kategória

Mit mesél a hét első munkanapja a karrieretekről? Mindent!

Mindegy, milyen nappal kezdődik a munkahét, a Facebook-falatokon biztosan megjelennek az utálat hangjai. A szerda az új hétfő. A hate-főnél nincs is rosszabb nap. Hétfőn követeljük vissza a vasárnapot. A hétfő menjen végre nyugdíjba, zárják hét lakat alá, töröljék el, azaz tűnjön el az életünkből örökre. Pedig...

vous - 2018.05.02.
Mit mesél a hét első munkanapja a karrieretekről? Mindent!

Pedig szerencsétlen hétfőnek (vagy szerdának) semmi köze nincs ahhoz, hogy rosszul érzitek magatokat a munkahelyeteken. A hétfő lehetne a hét legjobb napja is… ha a helyeteken vagytok.

A következő öt kérdés segít eldönteni, hogy váltanotok kellene, vagy változtatnotok ahhoz, hogy a hétfő ne HATE-fő legyen.

1. Milyen érzés kerít benneteket hatalmába a hét első munkanapját megelőző este?

Rátok jön a gyomorideg? Nem találjátok a helyeteket? Már előre stresszeltek? Remegtek? Vagy pont ellenkezőleg: alig várjátok az első munkanapot, mosolyogva gondoltok a kollégákra, és tele vagytok tettvággyal? Ha az első opció jellemző rátok, érdemes átgondolni, min tudnátok változtatni, vagy mitől kerülhettek jobb helyzetbe.

fejfájás migrén idegesség stressz

Gyomorgörcs a munka miatt? – A legtipikusabb jelek, hogy munkahelyet kell váltani

Görcsbe rándul a gyomrotok a szorongástól, amikor megszólal az ébresztő? Epekedve várjátok a pénteket, akkor is, ha semmi programotok nincs a hétvégére, mert bármi jobb, mint a melóban? Összerezzentek az idegességtől, ha az utcán a főnökötökéhez hasonló hangot hallotok? Akkor ideje új meló után néznetek, mert ezek bizony biztos jelei annak, hogy nem a nektek való helyen dolgoztok. A folytatásért kattintsatok ide!

2. Milyen gyorsan kezdtek el TÉNYLEG dolgozni?

Másképp fogalmazva: mi akadályoz meg benneteket abban, hogy munkával kezdjétek a napot, és ne a webshopokban vadásszatok kihagyhatatlan akciókra. Vagy számoljátok össze, hányszor lógtok ki kávézni, kifliért a boltba, kávézni, ebédért, kávézni, stb. Aztán egyszer csak azon kapjátok magatokat, hogy három órát lógtatok… a saját munkahelyeteken.

munka

5 karrierfogadalom, ami beindítja az új évet

Az év eleje a számvetés és a fogadalmak időszaka, érdemes ilyenkor összegezni az elmúlt esztendő tapasztalatait, és gondolkodni a jövőn. Jó alkalom ez a karriertervezésre is, hiszen sokkal nyitottabbak vagyunk arra, hogy új célokat tűzzünk ki. A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

3. Vannak céljaitok?

Na, nem úgy általában, hanem a munkahelyetekkel. Azzal, amivel épp foglalkoztok. Ha nincs, sürgősen át kellene gondolnotok, mit is szeretnétek, mert cél nélkül könnyen irányt vesztetek, eltévedtek, és csak sodródni fogtok. Amivel egy ideig nincs is semmi baj, de a sodródás hosszú távon nem vezet túl jóra.

Puha Andrea

„…40 évesen majd arra ébredsz fel, hogy nem tudod, miért történik veled mindig ugyanaz a szar”

Mióta a Netflix is a háztartás része, rendszeresen nézek dokumentumfilmeket – csak úgy. Az egyik kedvencem a séfeket bemutató The Chef's Table. Kicsi feszengek ugyan a tányéromra dobált, nem túl átgondolt és egészséges vacsorámat nyammogva, miközben ők olyan fogásokat mutatnak be, amiktől rágni sem tudok, mert a padlón keresgélem az államat. Amin viszont a legutóbbi rész láttán elgondolkodtam, az nem az ételek vagy a főzés volt, hanem a tudatos élettervezés, hogy ne legyen az egész vakrepülés.

4. Képeznétek magatokat a mostani területen?

Vannak, akik a végtelenségig tűrik a monotonitást, másokat teljesen kikészít, és szeretnének előbbre jutni. Ha felteszitek magatoknak a kérdést, képeznétek-e magatokat azon a területen, ahol most dolgoztok, vagy ehhez kapcsolódva, akkor valószínűleg hosszú távra terveztek. Ha eszetekbe se jut ilyesmi, hanem teljesen mást szeretnétek tanulni, akkor lehet, hogy az lesz a jövőtök. Izgalmas!

Egy világnyelv, amit még 30 előtt tanuljatok meg! Nem, nem az angolról van szó

Munka mellett tanulni? Nem lehetetlen, csak baromi nehéz! – A VOUS-lányok és tapasztalataik

Merőben eltérő véleménnyel vannak az emberek, ha a felnőttképzések világa a téma. Van, aki váltig állítja: felnőttként tanulni bizony egyszerűbb, hiszen ebben az esetben a saját döntésünk áll a háttérben, ráadásul motivációból sincs hiány. Mások szerint viszont sokkal nehezebb évek múltán visszaülni az iskolapadba, pláne munka mellett… Ebben a cipőben jártok? Olvassatok tovább!

5. Hol képzelitek el magatokat öt év múlva?

Nem véletlenül teszik fel ezt a kérdést az állásinterjún. Ha ott nem is tudjátok vázolni teljesen őszintén, amit gondoltok, a négy fal között már semmi akadálya, hogy magatoknak is bevalljátok, mit szeretnétek. A kérdés nem könnyű, általánban a többség nem annyira tudatos, hogy el tudja képzelni, mi lesz vele öt év múlva. Pedig nemcsak a rövid távú célok fontosak, hanem az 5-10 éves célkitűzések is.

tanulas-lany-kave-olvasas-iras

5 kérdés, amit tegyetek fel magatoknak, mielőtt döntötök a jövőtökről

Megtalálni a választ arra a kérdésre, hogy mivel szeretnétek foglalkozni életetek hátralevő részében, nem könnyű feladat. De semmi okotok a pánikra, segítünk! Vegyetek elő egy papírt és egy tollat, kezdődhet a jegyzetelés! Kattintsatok ide a kérdésekért!

Ajánlott cikkek