Egyéb kategória

10 tuti tipp húsvétra, hogy ne kelljen órákat böngésznetek a neten

A húsvétot lehet szeretni, lehet nem szeretni, de az biztos, hogy húsvét hétfőig szinte minden az ünnepről szól. Ha nem vagytok vallásosak, akkor alakítsátok át családi ünneppé, vagy pihenjetek valahol néhány napot. Betervezhettek pikniket, kirándulást is, de szerintünk a számotokra is szerethető részeit nem érdemes kihagyni. Segítségül összegyűjtöttünk néhány húsvéti cikket, nem csak húsvétra.

vous - 2021.03.30.
10 tuti tipp húsvétra, hogy ne kelljen órákat böngésznetek a neten

1. Ha érdekel benneteket, miért és hogyan őrizzük a hagyományokat…

katolikus ünnep

Katolikus ünnepek egy modern lány emlékeiben

Ha a chat vagy az iMessage létezett volna 100-150 évvel ezelőtt, az ismerkedés első kérdése a „mizu?” helyett a „milyen vallású vagy?” lett volna. Manapság ez igazán viccesen hangzik, hiszen ezt nem igazán tartjuk fontosnak, mert ha még vasárnaponként el is megyünk a családdal a templomba, egy 21. századi fiatal nem őrzi az egyházi hagyományokat. Miért is tenné?

A cikket ide kattintva olvashatjátok végig.

2. Ha szeretnétek tojást festeni…

Az ügyetlenek technikája – Az elronthatatlan húsvéti tojás Mojzes Nóra

Tojásfestési technikák

3. Ha nem szeretnétek tojást festeni…

olyan-cuki-hogy-belehaloook-diy-unikornis-tojas-husvetra-mojzes-nora11

„Olyan cuki, hogy belehaloook!” – DIY unikornistojás húsvétra

Ha idén nem a hagyományos tojásfestésre vágytok, hanem valami viccesre, dizájnosra, egyedire és könnyen kivitelezhetőre, készítsétek el a „celebállatos” verziót, vagyis a Pinterest sztárját, az unikornistojást – persze nem a locsolófiúknak, sokkal inkább a barátnőiteknek!

Az elkészítésért kattintsatok ide!

4. Ha last minute húsvéti dekorra vágytok…

húsvét asztal dekor

Filléres és mutatós húsvéti asztaldekorációk – az utolsó pillanatokra

Az ünnepekben az a jó, hogy együtt lehetünk a családdal, finomakat ehetünk, és egy kicsit kikapcsolhatunk. Na meg persze hogy az ünnepre hangolódva mesés dekorációkat készíthetünk! Ha hétköznap nem is adjuk meg a módját a reggelinek, ebédnek és vacsorának, ilyenkor sokkal nagyobb igényünk van arra, hogy szépen terített asztalt üljön körbe a család. Olcsó, dekoratív, egyszerűen elkészíthető ötleteink következnek!

5. Ha semmit nem szerettek kidobni…

Tojásból váza? Naná!

Tojásból váza? Naná!

Nem vártok locsolókat, de azért festenétek egy-két hímes tojást? Szeretnétek valami húsvéti dekorációt az asztalra? Nincsen pici vázátok, amibe az ibolyacsokrot tehetnétek? Akkor ezt a cikket nektek ajánljuk!

6. Ha ennétek is valamit…

húsvéti kalács

Húsvéti kötelezők

7. Ha az édességet sem bíznátok másra…

tojas sütemény

Kedvenc receptjeink a Cookta.hu-ról

8. Ha szeretnétek üde tavaszi sminket húsvét hétfőre…

takács nóra húsvét smink

Üde, tavaszi smink húsvét alkalmából

A tavasz közeledtével a színek használata a szemről egyre inkább átkerül a szájra. Én is alig várom, hogy színesebbnél színesebb rúzsokat használhassak, éppen ezért egy szájhangsúlyos, friss tavaszi sminket mutatok most nektek.

9. Ha szeretnétek ünnepi frizurát…

takács nóra húsvét frizura

Egy frizura, ami minden locsolót lenyűgöz

Habár a húsvéti locsolkodás hagyománya leginkább már csak vidéken él, én amondó vagyok, készítsünk egy szuper frizurát arra az esetre, ha valaki húsvét hétfőn mégis bekopogtat az ajtónkon. Tartsatok velem, mutatok egy egyszerű kontyot, ami minden locsolót lenyűgöz majd!

10. És ha nem szeretitek a locsolkodást, meg az egész ünnepet…

zerao waste piknik Mengyán Eszter

Programok, amik tényleg élvezetesek

A húsvét sosem tartozott a kedvenc ünnepeim közé, az utóbbi időben viszont szerencsére úgy alakult, hogy nem is nagyon kellett ünnepelnem. A szüleim általában elutaztak, a tesóim külföldön élnek, szóval nekem ez megegyezett egy átlagos hosszú hétvégével. Búcsút intettem a rokonlátogatásoknak és a a béna locsolkodásnak és ezeket csinálom inkább helyette!

Ajánlott cikkek