Egyéb kategória

„Megfőzöm a húsvéti nyulad, ha megunod!” – durván nekimentek A Konyhafőnök nyertesének

Hatalmas felháborodást keltett Orbán Ágnes, A Konyhafőnök nyertesének legutóbbi Facebook-bejegyzése. Ágnes posztjában – ahogy ő fogalmaz – a felelős állattartásra szerette volna felhívni a figyelmet, ám ez mégsem sikerült neki. Nem kímélték az asszonyt a hozzászólók.

vous - 2018.03.21.
„Megfőzöm a húsvéti nyulad, ha megunod!” – durván nekimentek A Konyhafőnök nyertesének

Orbán Ágnes A Konyhafőnök egyik „civil évadának” nyertese arról posztolt, hogy ha az emberek megunták a húsvétra ajándékozott nyulat, adják neki, ő majd feldolgozza. A kommentelők többsége személyeskedő és durván sértő mondatokkal fejezte ki nem tetszését. 

Objektum doboz

Lelketlennek, és undorítónak nevezték Ágnest, volt aki a gyerekeivel fenyegetőzött, és akadt, aki nagyon sajnálta, hogy a kannibalizmus tiltott… 

Bizonyára nektek is feltűnt, hogy a képen egy törpenyúl szerepel, amit valójában kiskedvencként tartanak, nem pedig haszonállatként, és abban talán megegyezhetünk, hogy a macskát, a kutyát, és a hörcsögöt sem esszük meg, ha meguntunk. (Ugyanitt: a felelős állattartás egyik ismérve, hogy nem ununk rá kedvenceinkre!) És valójában a megfogalmazás sem túl szerencsés Ágnes részéről (még ha a jó szándék is vezérelte).

Az viszont, hogy valaki vegetáriánus vagy sem, tart/fogyaszt haszonállatot vagy sem, személyes döntés, vita tárgyát nemigen képezheti, főleg nem úgy, hogy valaki gyerekeinek a megölésével fenyegetőznek… 

Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát!

„Egy kutya ne azért legyen számodra kedves, mert hatalmas összegért vásároltad!” – Örökbefogadás másként

A Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát Facebook-oldal alapjaiban tér el a bevett „gazdikereső szokásoktól”: a szomorú, hatásvadász (gyakran altatással fenyegető) posztok helyett inkább kedvet csinálnak a felelősségvállaláshoz és a segítéshez. Posztjaikat így nem „kerülik” az emberek, hanem követik, méghozzá nem kevesen! 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattints ide!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.