Egyéb kategória

3 dolog, ami elrontja az önéletrajzotokat

Manapság gyakran elbagatellizálják az önéletrajz fontosságát, pedig igenis jelentős szerepe van abban, hogy behívnak-e minket interjúra, vagy sem – főleg, ha nagy céghez vagy népszerű pozícióra jelentkezünk. Íme 3 dolog, amire figyeljünk oda az összeállításánál.

vous - 2018.03.14.
3 dolog, ami elrontja az önéletrajzotokat

Sablonos érdeklődési kör

Az olvasás, zenehallgatás, séta vajmi kevessé tesz érdekessé egy munkáltató szemében. Hacsak nincs valami különleges hobbink, például nordic walking, vagy akár a festés is idesorolható, inkább hagyjuk ki ezt a részt, mert csak elvesz az önéletrajz értékéből.

iroda

Pályakezdők, figyelem! Így írjatok önéletrajzot, ha nincs munkatapasztalatotok

Végre végeztetek a sulival, és szeretnétek egy rendes állást, de még sosem dolgoztatok korábban? Semmi gond! Segítünk elkészíteni az önéletrajzotokat, ami az első állomás lesz az álmaitok munkájához vezető úton. 

Irreleváns vagy nagyon régi munkatapasztalat

Hacsak nem vagyunk pályakezdők, a nyári munkákat és a pár hetes besegítéseket például egy rokonunk üzletében inkább ne írjuk bele az önéletrajzunkba. A gyakornoki pozíciókat is csak akkor érdemes, ha még kevés munkatapasztalatunk van, vagy imponáló helyen töltöttük a gyakorlatot.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Ridikül oldalára!

Ajánlott cikkek