Egyéb kategória

Ha ezt a számot felhívjátok, nem fogtok többé félni éjszaka az utcán!

Nem kell ahhoz sok thrillert nézni, hogy éjszaka, hazafelé sétálva rosszra gondoljunk, ha meglátunk egy furcsa alakot. Biztos veletek is előfordult már, hogy egyedül éreztétek magatokat és féltetek, de nem akartatok senkit felébreszteni, így maradt a pánik. Végre, itt a megoldás a problémára!

vous - 2018.03.10.
Ha ezt a számot felhívjátok, nem fogtok többé félni éjszaka az utcán!

Molnár-Csiki Maren által életre hívott lehetőség egy egyszerű, de nagyszerű ötleten alapszik.

A dolog lényege, hogy pénteken és szombaton éjjel, valamint a munkaszüneti napok előtti estéken este 11 és hajnali 4 között Maren várja azoknak a hívását, akik úgy érzik, szükségük van rá, hogy beszéljenek valakivel telefonon, amíg haza nem érnek.

A Hazakísérő Telefon már több országban is bevált, Maren az inspirációt egy riportból merítette, amelyből kiderült, hogy Berlinben és Stockholmban már működik hasonló szolgáltatás: mindkét helyen önkéntesek végzik a munkát, Svédországban a rendőrséggel együttműködve. Maren bűnügyeket tanulmányoz hobbiból, a szexuális sorozatelkövetők tettei, motivációi, a bűncselekmények pszichológiája érdeklik.

Forrás:
Pixabay

De hogyan is működik a gyakorlatban a Hazakísérő Telefon?

Ha valaki tárcsázza a megadott számot, keresztévvel bemutatkoznak egymásnak Maren és a hívó, Maren megkérdezi, hogy szeretné-e megadni a telefonszámát, az aktuális tartózkodási helyét és az úti célját. Beszélgetés közben a Google Maps segítségével tudja figyelni a hívó útját, ha esetleg valami baj történne, azonnal értesíti a hatóságokat.

Objektum doboz

Igazán veszélyes szituációból nem kapott még hívást, de azt tanácsolja, ha tényleg baj van, ne is őt hívják, hanem a rendőrséget. A telefonálók inkább óvatosságból, elővigyázatosságból keresik, ő pedig szívesen segít bárkinek, önkéntes alapon. Nem akar ebből pénzt szerezni, sőt! A cél, hogy a későbbiekben ingyenesen hívható legyen és többen is csatlakozzanak hozzá.

A Hazakísérő Telefont pénteken és szombaton éjjel 11 órától hajnal 4 óráig lehet hívni a +36 30 899 3465-ös, és a +36 30 664 7981-es telefonszámon.

Ajánlott cikkek