Egyéb kategória

Egyedényes gyors brokkolis tészta sietős napokra

A tésztaételek többnyire gyorsan elkészülnek, így ideális olyan napokon, amikor sok a dolog. Ennél az egyedényes változatnál az is lerövidíti a készítés menetét, hogy a tészta és a brokkoli egy edényben és egyszerre fő, közben pedig pikk-pakk kikeverhető hozzá a szósz, amivel már csak össze kell forgatni.

vous - 2018.03.06.
Egyedényes gyors brokkolis tészta sietős napokra

Nagyjából ugyanannyi idő alatt fő meg al dente a harsányan zöld brokkoli és a tészta, ráadásul így a főzés közben már kicsit felveszi a tészta a zöldség aromáit. A szósz pedig nem más, mint tejszín és mascarpone keveréke, amit kevés fokhagyma és kakukkfű ízesít, de ízlés szerint más zöldfűszerrel is készíthető vagy pluszban gazdagítható. 

olasz tészta spagetti

10 olasz tészta a spagettin túl – Új formák a megszokott szószok alá

Sajtos tészta, bolognai, carbonara. De csak olyan magyarosan. Sokféle tészta készül a mediterrán régióban, mi mégis kipécéztük magunknak a spagettit, a masnit vagy a pennét. Van élet az összegubancolódó "kicsi húrokon" túl is! 🙂 Most bemutatok nektek 10 tésztát, amit bátran ajánlok. Az étel megfelelő karakterét nagyban befolyásolja a tészta mérete és alakja is, próbáljátok csak ki a megszokott recepteket új alapokkal, és ámuljatok! Az ízlelőbimbóitoknak ez a nap lesz az új születésnapja! A cikket ITT olvashatjátok tovább.

Egyetlen kevésbé gyakori alapanyag került bele, ez pedig a sós szardellapaszta, ami tubusos változatban kapható, sokáig eláll, és már egy kevés is belőle nagyon jól feldobja, teltebb ízűvé teszi az egyszerűbb fogásokat, legyen az akár egy salátaöntet, mint a Caesar-salátánál, de szendvicskrémbe, mártogatósba is nagyon jól használható.

Kíváncsiak vagytok a receptre? Akkor ide kattintva irány a Cookta oldala!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek