Egyéb kategória

A szíved kéri: ezt az egy dolgot tedd meg szakítás után!

Amikor véget ér egy kapcsolat, ténylegesen úgy érezhetjük, hogy összetört a szívünk – furcsa, tompa fájdalom nyomja a mellkasunkat, és néha élesen bele is nyillal. Egy új kutatás szerint azonban van egy módszer, amellyel enyhíthetjük ezeket a tüneteket és elősegíthetjük szívünk begyógyulását.

vous - 2018.02.27.
A szíved kéri: ezt az egy dolgot tedd meg szakítás után!

Egy pszichometriai kutatás eredményeit közlő tanulmány szerint az írás folyamata jó hatással van szívünk egészségére szakítás után – ha kiírjuk magunkból a fájdalmunkat, az enyhítheti a testi tüneteket, ám ez csak akkor működik, ha részletesen leírjuk a történteket.

A kapcsolat megromlásától a szakításig vezető út részletes naplózása – nemcsak az emlékek felelevenítése, hanem a konklúzió levonása is – hozzájárul érzéseink pszichológiailag hatékonyabb feldolgozásához.

– mondta Kyle Bourassa, a tanulmány vezető szerzője. „Ez a módszer segít a tapasztalataink és érzéseink mélyebb megértésében, ami hozzájárul a továbblépés folyamatához, ahelyett, hogy újra és újra megélnénk a negatív érzelmeket bármiféle következtetés nélkül.”

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást keressétek a Ridikül oldalán!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek