Egyéb kategória

4 dolog, amivel a banánhéj csodát tesz – ne dobjátok ki!

Valószínűleg kevesen vannak Magyarországon, akik csak biobanánt vásárolnak. És még kevesebben, akik a biobanán héját nem a szemétbe dobják, hanem továbbhasznosítják.

vous - 2018.02.26.
4 dolog, amivel a banánhéj csodát tesz – ne dobjátok ki!

A banánok többségét peszticiddel (növényvédőszer) kezelik, ezért lenne érdemes inkább a biobanán mellett dönteni, ha nagy kedvencünk ez a déli gyümölcs. A banánhéj nagy mennyiségű káliumot, magnéziumot és kalciumot tartalmaz, valamint nitrogént és ként is.

Természetesen csak és kizárólag a biobanán héját tudjuk továbbhasznosítani, erre gyűjtöttünk néhány példát.

Növények tápszere

Az apró darabokra szeletelt, kiszárított banánhéjat az évelőnövények vagy a virágok, például a rózsa kifejezetten kedvelik. Érdemes a tavaszi kertimunkák során a fellazított talajba nyomkodni a banánhéjdarabkákat. Nagyjából 100 grammal számoljunk növényenként.

gyümölcs banán banánhéj

Azta! A vakítóan fehér mosoly titka a banánban rejtőzik

Mostanában nagyon felkapott lett a fogfehérítés, az üzletekben, a reklámokban, de még a plakátokon is gyakran jön velünk szembe ez a jelenség. A speciális fogkrémek ára nem a legbarátibb, a fogorvosi kezelésről pedig már ne is beszéljünk, de szerencsére lehet próbálkozni olcsó, otthoni praktikákkal is.

Szobanövények portörlője

A banánhéjjal a szobanövényeink leveleit is áttörölgethetjük, egészen pontosan a banánhéj belső oldalát kell ehhez a művelethez használnunk.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Ridikül oldalára!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!